Valstybiniai projektai

„Vyturėlių“ grupė tarp prizininkų

Šviečiamąją gyvulininkystės programą, kurios tikslas – skatinti vaikų ir jaunimo susidomėjimą gyvulininkyste, Žemės ūkio ministerija ir VŠĮ Kaimo verslo ir rinkų plėtros agentūra organizuoja jau šeštus metus, tačiau Skuodo vaikų lopšelio-darželio „Vyturėlių“ grupės vaikai dalyvavo pirmą kartą.
Įvykusio konkurso „Gyvulininkystė ir MES“ uždavinys – kūrybiniais darbais atskleisti tradicinės krašto gyvulininkystės ypatumus, naudą ir svarbą. Darbuose turėjo atsispindėti bent viena tradicinės gyvulininkystės šaka: pieninė ir mėsinė galvijininkystė, kiaulininkystė, paukštininkystė, arklininkystė, avininkystė, ožkininkystė, kailinė žvėrininkystė, triušininkystė ir bitininkystė. Šiame konkurse sudalyvavome ir mes – „Vyturėlių“ grupė.
Išradingumo netrūko: organizavome iš įvairių medžiagų pagamintų naminių gyvulių parodėlę, gaminome iliustruotas naminių gyvuliukų knygutes, žaidėme stalo žaidimus, dėliojome paprastas ir interaktyvias dėliones, iš iMO LEARN kubų statėme korius, su iMO LEARN kubais atlikome interaktyvias užduotis, žaidėme žaidimus su interaktyviomis grindimis, atlikome užduotėles gautose knygutėse „Augink, Rūpinkis, Mylėk…“. Vaikai taip pat lankėsi I. Lekstutienės pienininkystės ūkyje, kuriame susipažino su pienininkyste, pasidžiaugė veršeliais, karvėmis, vištomis, triušiais, juos glostė, maitino ir dalijosi patirtais įspūdžiais.
Šviečiamosios gyvulininkystės programa buvo suskirstyta į tris modulius pagal vaikų amžių. Mes priklausėme pirmam moduliui (ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigos). Ir mums, savo modulyje, pasisekė laimėti trečią vietą, kuria drauge su vaikučiais labai džiaugiamės. Sulaukėme ir apdovanojimų: padėkos rašto iš paties Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro K. Navicko, S. Paltanavičiaus knygų „Pažinkime Lietuvos gyvūnus“, knygų skirtukų, piešimo lentelių ir kuprinėlių. Dovanos atiteko kiekvienam Šviečiamosios gyvulininkystės programoje dalyvavusiam vaikui.
Drauge su vaikais džiaugiamės, kad mūsų pastangos buvo įvertintos ir esame apdovanoti. Nors ir mažos dar mūsų rankelės, bet jau daro didelius darbus.

Mokytoja (auklėtoja) Silvija Lazdauskienė