Naujienos

TARPINSTITUCINIS BENDRADARBIAVIMAS SVARBI TARPTAUTINIO eTwinning PROJEKTO „SEEDS IN LITTLE HANDS“ DALIS

„Bitučių“ grupės ugdytiniai, kartu su mokytoja metodininke Daiva Šukiene – aktyvūs tarptautinio projekto dalyviai. Viena iš privalomų projekto užduočių buvo tarpinstitucinis bendradarbiavimas. Tad šio projekto socialiniu partneriu pasirinkta Valstybinė miškų urėdija Kretingos regioninis padalinys.
Vaikai dalyvavo edukacinėje išvykoje į Lenkimų poilsiavietę, kur susitiko su Kretingos regioninio padalinio girininkais. Susitikimo tikslas – išsiaiškinti, kaip užauga miškas ?
Kadangi projekto tema – „Sėklos mažose rankelėse“, pažintį su mišku pradėjome nuo susipažinimo su medžių sėklomis. Girininkai papasakojo kur „gyvena“ medžių sėklos, parodė visą kolekciją, kaip atrodo medžių sėklos, kaip mažų sėklyčių dėka užauga dideli medžiai. Supažindino su skirtingų medžių rūšimis ir kuo jos skiriasi. Vaikai galėjo pajausti medžių didybę paliesdami, apkabindami ir matuodami medžių apimtį rankytėmis, susipažino su skirtingų medžių ir krūmų lapais. Išsiaiškino kaip medžiai, „geria vandenį“, kas dar svarbu, kad medelis užaugtų. Kuom mums taip svarbus miškas, kodėl neturėtume jo teršti. Išgirdo kokie gyvūnai gyvena miške, stebėjo darbščias skruzdėlytes.
Suprato, kad miškas taip pat pilnas gyvybės. Miško ošimas, paukščių čiulbėjimas sukėlė vaikams daug džiugių emocijų. Smagiai žaidė judrų žaidimą gamtoje „Kiškiai į namelius“. Prisirinko daug gražių kankorėžiukų savo veikloms darželyje.
Dėkojame Valstybinės miškų urėdijos Kretingos regioninio padalinio girininkams už labai įdomią edukaciją vaikams.

Mokytoja metodininkė Daiva Šukienė