Naujienos

VASAROS STOVYKLA „ŽAISMINGI NUOTYKIAI“

Birželio 4–6 dienomis Skuodo vaikų lopšelyje-darželyje buvo įgyvendinama nuotaikinga vasaros stovykla „Žaismingi nuotykiai“.
Stovyklos tikslas – organizuoti vaikams patrauklią, turiningą ir prasmingą veiklą vasaros poilsio metu, kuri skatintų vaikų fizinį aktyvumą, kūrybiškumą, saviraišką ir iniciatyvą. Stovyklos metu vaikai dalyvaus turistiniuose žygiuose, linksmosiose estafetėse, natūralioje aplinkoje, kurių metu mokysis suprasti aktyvaus gyvenimo principus, formuosis vaikų sveikos gyvensenos įgūdžiai. Bus sudarytos sąlygos laisvai vaikų kūrybai, naujoms bendravimo ir saviraiškos galimybėms.
Stovykloje dalyvavo visi tuo metu lankantys lopšelį-darželį vaikai. Stovyklautojais rūpinosi ir juos globojo mokytojos, mokytojų padėjėjos, administracijos ir kiti darbuotojai.
„Žaismingi nuotykiai“ prasidėjo iškilminga eisena lauke su lopšelio-darželio vėliava ir linksma muzika. Pirmoji stovyklos diena – diena be taisyklių. Po nuotaikingos eisenos visi stovyklos dalyviai pasiskirstę į būrius, kūrė skanduotes prisistatymus ir gaminosi būrių vėliavas, vaikų laukė siurprizai ir dovanos. Atlikę šiuos darbus, netradiciškai – lauke valgė sriubą, vaišinosi vaisias, sultimis. Po pietų visų vaikų laukė linksmos batutų pramogos.
Antroji vasaros stovyklos diena prasidėjo skaniais pusryčiais ir pasiruošimu išvykoms – edukacijomis į Mosėdį, į respublikinį V. Into akmenų muziejų ir į sodybą „Susimatom“ Ylakiuose.
Po sočių pietų ir dienos poilsio, vaikų laukė vėl nuotaikingos batutų pramogos. Papramogavę stovyklautojai užkandžiavo picomis ir nekantriai laukė linksmosios dienos dalies – „Pižamų vakarėlio“, kurį vedė linksmasis katinas – logopedė Rita Pilibaitienė. Na, o koks pižamų vakarėlis be šokių, žaidimų, pagalvių mūšio, be varo filmuko ir gausių spragėsių užkandžių, kurie vaikams suteikė daug džiugių ir nesibaigiančių emocijų. Po šių linksmų nuotykių vaikučiai su savo mylimais žaisliukais keliavo į darželio grupes, kuriose jų laukė sapnų karalystė.
Trečioji diena vėl prasidėjo naujomis veiklomis. Vaikų laukė išvyka į Lenkimų poilsiavietę, kurioje veiklomis džiugino Skuodo Atviro Jaunimo Centro darbuotojai ir žygis į miesto parką, kuriame linksmąsias estafete organizavo Skuodo rajono kūno kultūros ir sporto centro darbuotojai. Po veiklų visi vaišinosi užkandžiais.
Po dienos poilsio, pasistiprinę pavakariais, visi rinkosi lauke, kur iškilmingai vyko stovyklos uždarymas, o po jo vaikučių laukė staigmena – „Putų patrankos“ šou, kurį dovanojo Simonas Macevičius. Vasaros stovykla „Žaismingi nuotykiai“ baigėsi, o patirti įspūdžiai išliks ilgam…

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Genovaitė Savickienė