Naujienos

LOPŠELIO GRUPIŲ PROJEKTAS „SALOJE“

Gegužės 14-15 d. buvo vykdomas lopšelio grupių projektas „Saloje“. Projektą kūrė mokytojos Aušra Ramančikienė, Sonata Ripkauskienė, Vaida Bernotienė.
Projekto tikslas- įtraukti ankstyvojo amžiaus grupių vaikus ir pedagogus į aktyvią kūrybinę veiklą lauke, formuojant smulkiosios ir stambiosios motorikos įgūdžius.
Gegužės 14 d. rytą vyko pasiruošimo projekto darbai: baseinėlių pūtimas, palapinių statymas. Mums talkino, vaikučių tėveliai iš „Ežiukų” (Eglė Narmontienė, Jūratė Rimkuvienė, Darius Viršilas, Artūras Bertulis), „Žirniukų” (Rasma Svinkūnienė, Vilius Viršilas) grupių ir kolega (Robertas Brička). Dėkojame už pagalbą.
Gegužės 15 d. rytą, pasipuošę skirtingų spalvų apsiaustėliais, į Skuodo vaikų lopšelio-darželio kiemelį rinkosi vaikučiai iš „Nykštukų”, „Žirniukų”, „Pagrandukų” ir „Ežiukų” grupių. Į projektėlį susirinko apie 34 vaikučius.
Vaikus pasitiko renginuko vedėjai Kakė Makė ir Nykštukas (mokytojos Sonata Ripkauskienė ir Vaida Bernotienė). Kakė Makė ir Nykštukas pakvietė lopšelio vaikučius plaukti į „stebuklingas užduotėlių salas- palapines“. Prieš vykstant į kelionę, judesio korekcijos specialistė Živilė Jazbutienė pakvietė vaikus pajudinti kojeles, rankeles ir pašokti pagal linksmą muzikėlę.
Vaikučius į kelionę laiveliais palydėjo kapitonas (spec.pedagogas Robertas Brička) su linksma daina „Plaukė laivelis”.
Kiekvienoje „saloje-palapinėje” vaikus pasitiko specialistai su linksmomis užduotėlėmis, žaidimais. Vaikučiai lankėsi keturiose “salose-palapinėse”:

  1. „Dantukų fėjos palapinėje” (Vilma Donėlienė) vyko taisyklingų dantukų valymo užsiėmimai.
  2. „Muzikos instrumentų palapinėje” (muzikos ugdymo specialistė A Alonderienė) vaikučiai galėjo, ne tik apžiūrėti, bet ir pagroti su įvairiausiais muzikos instrumentais.
  3. „Pelytės Smailialiežuvytės palapinėje“ (logopedė R.Budrikienė) vaikučiai atliko liežuvėlio mankštelę, garsų tarimo pratimus .
  4. „Relaksinėje-emocijų palapinėje (soc.pedagogė R.Vizgaudienė) vaikučius pasitiko „Pelytė Mikė“. Ji supažindino mažuosius su emocijų veidukais, atliko įvairiausias užduotėles dėmesio, nusiraminimo ar pykčio išliejimui.
  5. Dailės užsiėmimą organizavo meninio ugdymo specialistė Lina Vitkauskienė. Ji parodė piešimo įvairovių subtilybes. Vaikučiai patys išbandė „Spalvų mašiną“.

Žaismingai, turiningai praleidę laiką „salose-palapinėse“, atsisveikino su specialistais ir su dainele „išplaukė“ į Skuodo vaikų lopšelį-darželį. Lopšelio grupių vaikučiai susidraugavo su kitų grupių bendraamžiais, patyrė džiugių emocijų, žaismingai ir turiningai praleido laiką lauke.

Mokytoja, dirbanti pagal ikimokyklinio ugdymo programą, Sonata Ripkauskienė