Naujienos

Užgavėnių linksmybės lopšelyje-darželyje

Užgavėnės- išskirtinė metų diena, žiemos palydų šventė. Nuo seno jos švenčiamos triukšmingai, linksmai.
Vasario 13 d. lopšelyje-darželyje nuo pat ryto vyko šurmulys. Dvi žydaitės (mokytojos Sonata ir Vaida) trankiai vaikščiojo po darželį, vaišino „barankų karoliais” ir kvietė visus didelius ir mažus į Užgavėnių linksmybes. Skambant liaudies muzikai, į lopšelio-darželio salę rinkosi visi linksmai nusiteikę, persirengę įvairiais personažais ar užsidėję pačių gamintas kaukes. Juos pasitiko linksmybių organizatoriai: Žydaitės (mokytojos Sonata ir Vaida), Gydytoja (spec. pedagogė Dovilė), Žydas (Spec. pedagogas Robertas), Lašininis (mokytoja Genovaitė J.), Kanapinis (mokytoja Raimonda) ir muzikos vadovė Aušra.
Žydaitės su muzikos vadove Aušra ragino susirinkusiuosius linksmintis, šokti, pokštauti, žaisti įvairius ratelius. Linksmybių šurmulyje pasirodė Kanapinis ir Lašininis. Šventės metu neapsieita be varžytuvių- virvės traukimo, muštynių su maišais. Vaikų padedami Lašininis su Kanapiniu rungėsi tarpusavyje. Vyko įnirtinga kova dėl valdžios tarp Lašininio ir Kanapinio. Virvės traukimas ir kiti pokštai padėjo budinti Žemelę.
Šventės kulminacija- tai pikčiausios žiemos dvasios Morės atsikratymas, o su ja pykčio, pavydo ir blogų darbų surinkimo. Visi vaikai nešė ir dėjo į lagaminą “blogų darbų” piešinius, o Žydas Robertas juos išvežė toli, toli.
Pasilinksminę, patriukšmavę ir išvarę žiemą iš kiemo, visi sugužėjo pasivaišinti blynais. nes sakoma, jei per Užgavėnes gerai pavalgysi, per visus metus būsi sotus, stiprus ir linksmas.

Mokytojos (auklėtojos) dirbančios pagal ikimokyklinio ugdymo programą
Sonata Ripkauskienė ir Vaida Bernotienė