Naujienos

„MANO DARBELIAI, TAU MANO ŠALELE!“

Vasario 15 d. Skuodo rajono savivaldybėje pristatyta Skuodo vaikų lopšelio-darželio vaikų darbelių paroda „Mano darbeliai, Tau mano šalele!“.
Visiems, besilankantiems Skuodo rajono savivaldybėje, suteikta galimybė pamatyti vaikų kūrybiškumą, fantaziją bei jų atliktą darbą. Kiekvienas darbelis – nuoširdus vaiko jausmas, kuriuo jis norėjo pademonstruoti savo supratimą apie pasaulį, išreikšti savo mintis ir emocijas.
Šioje parodoje pristatomi kūrybiniai darbai yra atlikti tapybos, koliažo, štampavimo, pūtimo technikomis.
Anot dailės mokytojos Linos, ji su vaikučiais norėjo sukurti tokius kūrinius, šalia kurių būtų jauku ir gera, kad piešiniai skatintų nusišypsoti ir žadintų tik geras emocijas. O kaip gi kitaip, jei vaikučiai, paklausus jų, kas jiems yra Lietuva, atsako: tai – mano šeima – mamytė, tėvelis, kūma, senelis, močiutė, tai – Luknės, kur aš gyvenu, ten gyvena ir mano močiutė. Lietuva tai – trys spalvos, tai mūsų šalis, Kryžių kalnas, Skuodas. Visa tai atsispindi jų darbeliuose
Ši paroda liudija, kad net mažiausias menininkas gali pasakyti pasauliui apie save, pasidalinti savo įspūdžiais ir išlikti neabejotinu įkvėpimo šaltiniu kitoms kartoms.
Lankant šią parodą, linkime visiems malonių akimirkų, daug šypsenų, džiugesio ir įkvėpimo. Nesvarbu, kuriame darbe nuostabus vaiko talentas pasireiškia – piešiant, dainuojant, kuriant eiles. Svarbiausia yra tai, kad kiekvienas darbelis turi savitą istoriją ir reikšmę.

 

Skuodo vaikų lopšelio-darželio direktorė Daiva Mažrimienė