Naujienos

Eksperimentinis projektas „Pavasario spalvos“

Gegužės 8-12 dienomis buvo vykdomas projektas „ Pavasario spalvos“, skirtas ikimokyklinio ugdymo „ Bitučių“ grupės vaikams. Projekto tikslas – suteikti vaikams galimybę stebėti ir atlikti įdomius eksperimentus, paįvairinti ugdymo procesą.
Pavasaris- tai toks metas, kai mūsų gamtovaizdis nusidažo  pačiomis gražiausiomis spalvomis. O, kad spalvų turėtumėme ir savo grupėje, stebėjome „ Mirguliuojantį pieną“.  Kas tai? Kai dubenėlyje esantis pienas ir dažai reaguoja į indų ploviklio mišinį, o esančios  spalvos mirguliuoja.
Akis ir širdeles džiugino pavykęs eksperimentas  „Spalvų mozaika“.  Lėkštutėje išdėliojome  spalvotus saldainius rateliu. Vaikai su pipetėmis lašina vandenį ant saldainių. Stebi, kaip iš saldainių liejasi įvairios spalvos. Ugdytiniai patyrė gerų emocijų, tad eksperimentavome toliau. Pasigaminome „Lavos lempą“. Įpylėme į stiklainį vandens, aliejaus, įlašinome skystų maistinių dažų, įmetėme putojančią tabletę. O kiek buvo džiaugsmo ir juoko, kai stiklinėse pradėjo šnypšti tabletė ir spalvoti rutulėliai ėmė judėti! Šio eksperimento metu ugdytiniai patobulino aplinkos pažinimo, tyrinėjimo, sakytinės kalbos, spalvų pažinimo gebėjimus. Patyrė daug gerų emocijų, juoko ir džiaugsmo. Vaikai stebi juos supančią aplinką, vykstančius reiškinius ir pokyčius. Tad ir „Butučių‘ grupės vaikai pastebėjo, kad pavasarį pievoje labai daug  gražių gėlių. Skubėjome rinkti gėles ir kurti savo gėlių pievą grupėje.  Komandinis ir individualus darbas pavyko puikiai.  Vaikai šią veiklą atliko kūrybiškai, o jų piešiniai papuošė  grupės stendą, kuris džiugina ne tik vaikus, bet ir grupės tėvelius.

Mokytoja (auklėtoja), dirbanti pagal ikimokyklinio ugdymo programą, Oresta  Lekstutienė