Naujienos, Savivaldybės projektai

Orientacinis žygis “Pažink Skuodą”

Gegužės mėnesį startavo Skuodo rajono savivaldybės neformaliojo vaikų švietimo programos finansuojamas projektas „Žemaitijos krašto slėpiniai“. Projektą parengė ir įgyvendins socialinė pedagogė Rita Vizgaudienė, judesio korekcijos mokytoja Živilė Jazbutienė bei logopedė Rita Pilibaitienė.
Gegužės 15-19 dienomis buvo paskelbtas orientacinis žygis „Pažink Skuodą“, į kurį buvo pakviesti 4-5 metų amžiaus grupių vaikai. Buvo pateiktas 20 lankytinų objektų sąrašas bei žygio sąlygos: kuri grupė daugiausiai aplankys nurodytų objektų, bei greičiausiai atsiųs nuotraukų koliažą, bus apdovanoti organizatorių prizais.
Oro sąlygos buvo palankios žygiams, tad mažieji Skuodo gyventojai pabiro po visą miestą. Praktiškai, visos žygyje dalyvavusios vaikų grupės, aplankė visus nurodytus objektus, tad organizatoriams liko vienas kriterijus, kas gi greičiau atsiuntė nuotraukų koliažą.  Ir greičiausi buvo – „Skruzdeliukų“ grupės vaikučiai ir jų auklėtojos Nida ir Sandra, auklėtojos padėjėja Jolanta. Kartu su jais keliavo ir  savanorė iš Turkijos Merve, kuri turėjo puikią progą susipažinti su mūsų išpuoselėtu miestu.
Laimėtojai buvo apdovanoti ne tik padėkos raštu, bet ir saldžiomis dovanėlėmis, kurios akimirksniu ištirpo burnoje.
Projekto vykdymas tik prasidėjo, tad laukia dar daug įdomių veiklų. Dėkojame visiems, kurie prisijungė prie mūsų iniciatyvos ir su entuziazmu keliavo ir iš arčiau pažino mūsų gimtąjį miestą Skuodą.

Logopedė ekspertė Rita Pilibaitienė