Naujienos

Smulkiosios motorikos lavinimo projektas „Ežiukų“ grupėje „Mažieji piršteliai nori darbelių“

Smulkiosios motorikos įgūdžiai svarbūs visiems vaiko amžiaus tarpsniams. Šie gebėjimai dažniausiai formuojasi pirmaisiais vaiko metais, kada vaikai susipažįsta su jais supančiais daiktais. Žaisdami, piešdami, konstruodami vaikai lavina pirštų, plaštakos, riešo judesius, išmoksta judesius atlikti greičiau, vikriau, ugdo akių–rankų koordinaciją. Dažniau lavinant smulkiąją vaiko motoriką, jis greičiau išmoksta ir įsimena naujus žodžius, anksčiau pradeda kalbėti. Deja, tačiau smulkiajai motorikai lavinti dažnai skiriama nepakankamai dėmesio. Kartais tėvai mano, kad ji tiesiog lavinasi savaime. Mūsų lopšelio „Ežiukų“ grupės vaikučiai mažai kalba arba visai nekalba. Taip pat jiems sunku atlikti smulkiosios motorikos užduotis.
Pavasaris- gamtos atbudimo metas, o kartu su juo ateina viena gražiausių pavasario švenčių Šv.Velykos. Velykos –tai pavasario džiaugsmo ir linksmybių šventė, mūsų namus pripildanti pavasarinės nuotaikos ir plačių šypsenų.
Nuo kovo 27 d. iki balandžio 21  d. “Ežiukų“ grupėje buvo vykdomas projektėlis „Mažieji piršteliai nori darbelių“. Šio projekto tikslas: Lavinant vaikų smulkiosios motorikos įgūdžius, gaminti, kurti Velykinius simbolius, išbandant įvairias meninės raiškos priemones.
Jo  metu vaikai susipažino su Šv. Velykų tradicijomis, papročiais ir simboliais. Velykų šventė neįsivaizduojama be margučių marginimo. Tuo tikslu, lavinome vaikų rankų, pirštų, riešo ir plaštakos judesius, vaikai buvo skatinami išbandyti įvairias dailės technikas, meninės raiškos priemones marginant margučius, kuriant Velykinius simbolius. Ne tik lavėjo  vaikučių rankučių judesiai, bet ir patyrė džiugių, džiaugsmingų akimirkų.
Į grupės projektą įtraukėme  ir vaikučių tėvelius. Vaikai  netik grupėje, bet ir namuose, padedant tėveliams, išbandė įvairias, netradicines meno raiškos priemones, kuriant Velykinius simbolius. Projekto pagalba, labiau susipažinome, susidraugavome su vaikų tėveliais.

Parengė mokytojos (auklėtojos), dirbančios pagal ikimokyklinio ugdymo programą: Sonata Ripkauskienė, Raimonda Petraitienė