Naujienos

Nykštukas ir Kakė Makė 20-ąjį kartą sukvietė į knygos gimtadienį

Skuodo vaikų lopšelio-darželio mokytojos, Nykštukas ir Kakė Makė (Daiva Šukienė ir Aurelija Vaškienė), šalies vaikučius prieš savaitę sukvietė į respublikinę šventę ,,Svečiuose knygučių personažai“. Renginys vyko nuotoliniu būdu per „Zoom“ platformą. Šventinį rytmetį prie ekranų susirinko gausus būrys knygučių mylėtojų iš Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Klaipėdos, Šilalės, Šilutės, Mažeikių ir, žinoma, Skuodo rajonų. Mus džiugino 70 iš įvairių knygučių atkeliavusių nuostabių, labai išradingų personažų. Vartant „Book Creator“ platformoje sukurtą knygutę, kurioje apsigyveno visi žaismingi knygučių personažai, džiaugėmės vieni kitų pasirodymais. Dėkojame visiems dalyviams, jų mokytojams, svečiams ir darželio administracijai už pagalbą ir palaikymą organizuojant renginį. Ačiū už išradingumą, pastangas ir kantrybę.
Ar žinote, kodėl ši šventė švenčiama balandžio mėnesį?
Balandžio 2-oji yra žymiojo danų poeto, rašytojo, daugelio pasakų, su kuriomis ir mes užaugome, Hanso Kristiano Anderseno gimimo diena. Nuo 1967 metų pasaulyje ji minima kaip Tarptautinė vaikų knygos diena.
Tikimės, kad knygučių personažai padarys mūsų gyvenimą linksmesnį, išradingesnį, pilną svajonių. Pasakose gyvena laiminga vaikystė.

Knygutės nuoroda: https://read.bookcreator.com/Yb9coYBBINRat8AVJ0wPH8Cw7hc2/RIp6PddgQ-GSSwm16y5Bfw

                                                                                                                  Mokytoja  Aurelija Vaškienė