Naujienos

Užgavėnių linksmybės darželyje

Užgavėnės- išskirtinė metų diena, viena linksmiausių žiemos švenčių. Nuo seno jos švenčiamos triukšmingai, linksmai, nes tikėta, kad jei Gavėnia bus sutikta sočiai ir gerai pasilinksminus, tai vasarą nieko nestigs.
Skambant liaudies muzikai, vasario 21 d. rytą į lopšelio -darželio salę  („Saulutės” korpuse) rinkosi visi persirengėliai. Juos pasitiko linksmybių organizatoriai: Lašininis (mokytoja Daiva Dirkstienė) ir Kanapinis (mokytoja Sonata Ripkauskienė). Vyko džiugi ir žaisminga pramoga „Užgavėnės- žiemos palydų šventė”. Lašininis ir Kanapinis, padedami muzikos vadovės A. Alonderienės, ragino susirinkusiuosius linksmintis, šokti, dainuoti, žaisti įvairius žaidimus. Šventės metu neapsieita be varžytuvių- virvės traukimo. Vaikų padedami Lašininis su Kanapiniu rungėsi tarpusavyje. Vyko įnirtinga kova dėl valdžios tarp Lašininio ir Kanapinio. Virvės traukimas ir kiti pokštai padėjo budinti Žemelę.
Pasilinksminę, patriukšmavę ir išvarę žiemą iš kiemo, visi sugužėjo į grupes pasivaišinti blynais. nes sakoma, jei per Užgavėnes gerai pavalgysi, per visus metus būsi sotus, riebus ir stiprus.

 

Mokytojos (auklėtojos) dirbančios pagal ikimokyklinio ugdymo programą Sonata Ripkauskienė ir Daiva Dirkstienė