Naujienos

AKCIJA „BALTASIS BADAS PAUKŠTELIAMS“

Vasario 21 dieną darželyje šventėme ne tik žydų ir blynų šventę – Užgavėnes, bet ir baigiamąją šventę akcijos „Baltasis badas paukšteliams“. Šiais metais akcija buvo skirta paukšteliams, nes žiema džiugino žvėrelius geru oru ir po savo baltais kailinėliais neslėpė maisto
Šventėje pasirodę miško žvėreliai: vilkas (vyr. mokytoja S. Lazdauskienė), lapė (mokytojos padėjėja A. Butavičienė), kiškis (mokytojos padėjėja K. Drąsutytė) buvo visi sotūs ir linksmi. Lapė vaikams gyrėsi, kad  šią žiemą yra soti, prisigaudžiusi ir prisiskanavusi pelių, sumedžiojusi ir vieną kitą jauniklį, ir kiaušinių slėptuvėse buvo užtikusi. Taip, kad alkana tikrai šią žiemą nebuvo. Džiaugėsi galėdama pasilinksminti, padūkti drauge su savo draugais ir visais darželio vaikučiais. Na, o kiškis vardu – Piškis papasakojo kaip gyvena miške, slepiasi savo duobutėse. Kai pilvukas tuščias pagraužia medžių žievelės, labai mėgsta morkas ir kopūstus. Kiškis džiaugėsi, kad žiema buvo nešalta, visai mažai sniego, tad išgyveno kuo puikiausiai. Patikino vaikučius, kad žvėreliams šią žiemą maisto tikrai nereikia. Kad kiškis šiemet sotus matėsi ir iš jo kailiuko, nes kailiukas baltas, purus, kaip sniegas. Bet kampelyje, prie tuščios lesyklėlės pamatyta zylutė (mokytoja R. Vinogradovė) – buvo liūdna  ir labai nenorėdama suko ratus aplink vaikučius. Zylutei buvo graudu, apskridus visas lesyklėles ir neradus nė trupinėlio maisto. O jau oras vis šiltyn, greit grįš ir kiti paukšteliai po ilgos kelionės visi alkani. Vaikučių zylutė prašė, gelbėti nuo bado ir palesinti, kol dar saulutės spinduliai nepažadino dėdės pavasarėlio ir kol dar sunku rasti maisto.  Vaikučiai į šventę susirinko ne tuščiomis, atnešė paukšteliams pagamintų įvairiausių „skanuk“ (sėklų, grūdų, saulėgrąžų ir kt.). Vaikai po šventės iškeliavo maitinti paukštelių.
Vaikai pažadėjo visus paukštelius vaišinti ir jais rūpintis ne tik prie darželio, bet skanėstų nunešite ir į parką. O pamaitinti paukšteliai atsidėkos savo giesmelėmis.

Vyr. mokytoja Silvija Lazdauskienė