Naujienos

Visuotinė pilietinė iniciatyva „Atmintis gyva, nes liudija“

Tarptautinė komisija nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti pakvietė Lietuvos švietimo įstaigas, valstybės institucijas, organizacijas bei visus Lietuvos  žmones paminėti prieš trisdešimt dvejus metus pasiektą pilietinę pergalę prieš agresorių ir prisijungti prie pilietinės iniciatyvos „Atmintis gyva, nes liudija“.
Skuodo vaikų lopšelio-darželio bendruomenė jau tradiciškai prisimena 1991 metų sausio 13 d. įvykius, todėl skambant to laikmečio muzikai, degant atminimo laužams ir šviečiant neužmirštuolės žiedui, Gediminaičių stulpams pasitiko visus atvykstančius į darželį.
Pilietine iniciatyva „Atmintis gyva, nes liudija“ prisimename 1991 metų sausį, kai vienybės ir laisvės siekio vedini Lietuvos piliečiai pasiekė istorinę pergalę. Tauta atsilaikė prieš sovietinių okupantų ir vietinių kolaborantų agresiją bei bandymą karine jėga įvykdyti perversmą ir apgynė atkurtos valstybės Nepriklausomybę.

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Simona Jurčė

Su mažaisiais „Pelėdžiukais”, šiandien paminėjome Laisvės gynėjų dieną. Kas kad pilys iš smėlio, bet jose plevėsuoja laisvos Lietuvos vėliava! Patys darėme neužmirštuoles, ko gero, daugelis vaikų pirmąkart  gyvenime. Neužmirštuolės žiedas tarsi simbolizuoja ištikimybę ir amžiną meilę, todėl ši gėlė ir yra Laisvės gynėjų dienos simbolis, kad nepamirštumėm, kodėl Lietuva yra laisva. Mūsų maži darbeliai kažkada virs dideliais darbais Laisvei, Tėvynei, Šeimai!

Mokytoja (auklėtoja) Aurelija Vaškienė