Naujienos

VIEŠNAGĖ ŽEMAITIJOS NACIONALINIAME PARKE

Lapkričio 17 dieną priešmokyklinio ugdymo ,,Boružėlių‘ grupės vaikai, lydimi mokytojos Inos Lekstutienės ir mokytojos padėjėjos Genovaitės Baužienės, sugužėjo į autobusiuką ir patraukė Platelių link. Visi skubėjo į Žemaitijos nacionalinio parko lankytojų centrą, esantį Plateliuose.
Įgyvendinome  pažinimo kompetencijos projektą ,,Miško takeliu“, todėl ir  edukaciją pasirinkome ,,Pažintis su gyvūnais“.
Lankytojų centre mus pasitiko gidė Audronė. Supažindino su Žemaitijos nacionalinio parko svarbiausiomis lankytinomis vietomis, dviračių takais. Papasakojo apie Platelių ežero salų istoriją, gyvūniją. Supažindino su itin retais paukščiais, žuvimis. Parodė vaikams nematytų gyvūnų ir paukščių iškamšų ekspoziciją. Visi gyvūnai ir paukščiai skleidė garsus ir atrodė esantys tarsi gyvi. Pamatė vaikai labai didelę drugelių ir vabaliukų kolekciją. Buvo supažindinti su grybų įvairove. Gidė papasakojo kaip apskaičiuoti medžio amžių. Vaikai įdėmiai klausėsi gidės pasakojimų. Buvo labai įdomu. Gavome net dovanų: Žemaitijos nacionalinio parko knygą. Su dideliu žinių bagažu, be galo laimingi grįžome į savo darželį.

 

Mokytoja, dirbanti pagal priešmokyklinio ugdymo programą Ina Lekstutienė