Naujienos, Valstybiniai projektai

AUKOJOME ,,MAISTO BANKUI“

Rugsėjo 1-30 dienomis  projektas „Sveikatiada” organizavo konkursą „Kuo daugiau išgelbėto maisto”. Jo tikslas: supažindinti vaikus su maisto nešvaistymo ir maisto išsaugojimo sąvokomis, taip pat paskatinti ugdymo įstaigų bendruomenes prisidėti prie maisto švaistymo namuose mažinimo bei namuose ir ugdymo įstaigose išgelbėti ,,užsistovėjusį“, į galiojimo pabaigą artėjantį maistą ir perduoti Labdaros ir paramos fondui „Maisto bankas”.
Skuodo vaikų lopšelio-darželio bendruomenė aktyviai dalyvavo  šiame konkurse. Surinkta 187kg 46 rūšių maisto produktų. Aktyviausiai aukojo „Kiškučių” grupė – 18 kg, (mokytoja Vilma Kontrimienė), jiems atiteko ir įstaigos administracijos įsteigtas prizas – konstruktorių rinkinys. Nedaug atsiliko „Bitučių” grupė – 17,3 kg (mokytoja Daiva Šukienė) bei „Lašiukų” grupė – 16,28 (mokytoja Diana Prialgauskienė). Visi produktai pristatyti į Labdaros ir paramos fondo „Maisto bankas” Klaipėdos filialą.
Konkurso laimėtojai išrinkti  pagal šiuos kriterijus: kuo gausesnis bendruomenės įsitraukimas, kūrybiškumas vykdant konkurso sąlygas, surinktų maisto produktų kiekis.

Nors tarp nugalėtojų nepateko, aukotojai nenusiminė: atliktas geras darbas džiugina ne mažiau nei gautas prizas.

Projekto „Sveikatiada” ambasadorė Rasa Bernotienė