Naujienos

Rudenėlio šventė ,,Liepaitės“ korpuse

Visą spalio mėnesį vaikai kalbėjo apie atėjusį rudenėlį: ieškojo jo požymių gamtoje, kalbėjo apie oro pokyčius, susipažino su rudens gėrybėmis, sužinojo kaip žmonės bei žvėreliai iš jų ruošia maisto atsargas. Daug kūrybingų šeimų iš rudens gėrybių sukūrė įdomių darbelių ir jais papuošė darželio teritoriją. O kol neužklupo rudeniniai lietūs, visi ,,Liepaitės“ vaikai kartu su mokytojomis ir jų padėjėjomis spalio 14 d.  susirinko kieme kartu švęsti Rudenėlio šventę.
Besiklausant nuotaikingos muzikos, į darželio kiemą atpuškavo Ežiukas (mokytoja Rasa Bernotienė), vežinas pilnu karučiu rudens gėrybių. Jis nustebo, kad vaikai linksminasi ir nesiruošia atsargų. Jiems besišnekučiuojant, pasigirdo Meškutės (mokytoja Renata Zajevienė) riaumojimas. Meškutė pakilo iš lapų krūvos, kur jau ruošėsi žiemoti. Ji pasidomėjo, ko vaikai triukšmauja? Vaikai atsakė, kad švenčia Rudenėlį. ,,Drugelių“ grupės vaikai eilėraščiu ,,Spalis“ paaiškino  kodėl reikia švęsti. O tuo metu kaip tik Rudenėlis (spec. Pedagogas Robertas Briška) atkeliavo dainuodamas linksmą dainą.
Kad Meškutė neliktų alkana, vaikai jai ,,sodino“ žirnį ir pupą, ,,rovė“ roputę ir ,,virė“ konkulynę. Paskui ji su vaikais pažaidė judrų žaidimą su obuoliukais. Vis dėlto lepečkojė pasiskundė, kad nori miego, ir vaikai ją išlydėjo linksmu maršu, pritardami įvairiais instrumentais.
O Ežiukas, pasilinksminęs kartu su vaikais, nusprendė pasidalinti savo gėrybėmis: darželio virėjų išvirtos obuolienės stiklainiais ir riestainių ryšulėliais. Visi atsisveikinę išsiskirstė savais keliais: vaikai skanauti gautų lauktuvių, Ežiukas – kaupti naujų atsargų, Meškutė – miegoti, o Rudenėlis – spalvinti gamtos.

Mokytoja- metodininkė Rasa Bernotienė, dirbanti pagal ikimokyklinio ugdymo programą