Naujienos

Paminėta muzikos diena

Spalio 4 dieną  vaikai rinkosi į darželio kiemą.  Kasmet švenčiant  tarptautinę muzikos dieną,  šiemet ją galėjome  paminėti  ypatingai. Skambant  džiugiai muzikai, visi su nekantrumu laukė lauko muzikos instrumentų pristatymo šventės!  Paruošta dar viena ugdymo ir ugdymosi erdvė darželyje,  kurioje skambės muzikos garsai.
Priešmokyklinių grupių vaikai – Jogalė, Aronas ir Goda visiems susirinkusiems skyrė gražiausius posmus „Tau muzika”. Darželio direktorė A. Pitrėnienė kartu direktorės pavaduotoja S. Jurče ir vaikais, paskelbė  lauko  muzikos instrumentų atidarymą.
,,Smalsučių” ir ,,Gudručių” grupių vaikai parodė atvirą integruotą veiklą – šokį, kuris bus nufilmuotas  ir  nusiųstas  į respublikinį ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigų projektą ,,Šok, dainuok, sportuok ir nieko nebijok!”  Visi šventės dalyviai kartu atliko seniausias ir gražiausias lietuvių liaudies daineles- ratelius ,,Du gaideliai”, ,,Jurgeli, meistreli”. Džiaugdamiesi gražiu oru, bendryste ir muzika,  išskubėjome į grupes!
Šventę vedė ir vaikus projektui paruošė judesio korekcijos vyresnioji mokytoja  Ž. Jazbutienė ir muzikos mokytoja metodininkė  A. Alonderienė.
Atsisveikinant visų mintyse skambėjo  vaikų eilės –  „Tu, muzika, esi  ir meilė ir šviesa” !

Muzikos mokytoja Aušra Alonderienė