Valstybiniai projektai

SVEIKATINGUMO AKCIJA „MAŽIEJI TURISTAI – 2022“

Rugsėjo 29 d. Skuodo vaikų lopšelio – darželio ugdytiniai, mokytojai, pagalbos vaikui specialistai, mokytojų padėjėjos, vaikų tėveliai dalyvavo respublikinėje ikimokyklinių įstaigų darbuotojų asociacijos „Sveikatos želmenėliai“ inicijuotoje sveikatinimo akcijoje ,, Mažieji turistai – 2022“, skirtai Pasaulinei turizmo dienai paminėti.
Lopšelio-darželio grupės susitiko darželio kieme. Mokytoja Vilma Kontrimienė – „Kiškis“, vaikus pasveikino su atėjusiu rudeniu, papasakojo, kokią svarbią vietą žmonių gyvenime užima laikas, praleistas gryname ore su draugais, o žygiai, kelionės sustiprina draugystę, ugdo pasitikėjimą savo jėgomis. Be to, keliaujant galima pastebėti ne tik gamtoje vykstančius pokyčius, bet ir aplankyti bei susipažinti su kultūrinio paveldo paminklais, pastatais, įžymiomis vietomis. Kiškutis kiekvienai grupei padovanojo po kelioninį krepšelį, o vaikai puikiai papasakojo ką į jį reikėtų susidėti vykstant į žygį. Linksmai nusiteikę, dalyviai patraukė į žygį po artimiausias lopšelio-darželio apylinkes.
Į darželio teritoriją vaikai sugrįžo puikios nuotaikos, dalinosi patirtais įspūdžiais. Savo kelionės įspūdžius vaikai pavaizdavo ir piešinėliuose. Kiškutis visoms grupėms padovanojo po obuolių pintinėlę ir palinkėjo smagių žygių su draugais.

Mokytoja metodininkė Vilma Kontrimienė, dirbanti pagal ikimokyklinio ugdymo programą