Naujienos

EDUKACINĖ IŠVYKA Į PLATELIUS ,,MIELINIŲ BLYNŲ KEPIMAS“

Platelių dvaro sodybos tradicinių amatų centras įrengtas anksčiau buvusiame daržovių  rūsyje. Rūsys dabar rekonstruotas ir pritaikytas amatų centro veiklai.
Balandžio 27 d. rytą, puikiai nusiteikę, ,, Kiškučių“ grupės vaikai, kartu su mokytoja Vilma Kontrimiene ir mokytojos padėjėja Vilma Kazlauskiene, išvyko į Platelių dvaro kulinarinio paveldo degustavimo edukacinę veiklą: mielinių blynų kepimas.
Važiuodami vaikai žvalgėsi pro autobuso langus, stebėjo gamtą ir joje vykstančius pokyčius: švietė saulė pro debesis, žemdirbiai jau ruošė žemę pavasarinei sėjai, pievelėse ganėsi avytės ir karvės.
Prie dvaro sodybos mus pasitiko edukatorė Daiva, kuri pakvietė užeiti į pastatą ir supažindino su edukacijos tikslu. Amatų centre puoselėjami tradiciniai regiono amatai: audimo, pynimo, medžio drožybos ir kt. O mūsų tikslas buvo – susipažinti su žemaičių kulinarinio paveldo – mielinių blynų kepimu ir jų ragavimu. Edukatorė Daiva nuotaikingai pristatė blynų kepimo procesą. Vaikai suko girnas, mušė sviestą, minkė tešlą, susipažino kaip ir su kuo užkurti krosnį. Susėdę prie ilgo medinio stalo ant medinių suolų, iš molinių indų valgė kulinarinio paveldo patiekalą – mielinius blynus, kuriuos pagardino braškių uogiene.
Nuoširdžiai dėkojame administracijai už išvyką, o vaikams linkiu neprarasti domėjimosi mūsų krašto istorija, papročiais ir tradicijomis.

Mokytoja (auklėtoja), dirbanti pagal ikimokyklinio ugdymo programą, Vilma Kontrimienė