Naujienos

EDUKACIJA ,,KIAUŠINIŲ MARGINIMAS VAŠKU“

Atvelykis – pirmasis sekmadienis po Velykų. Šią dieną šeimininkės vėl dažydavo kiaušinius, tačiau kiaušinius daužydavo per Atvelykį tik vaikai. Dar kitaip Atvelykis vadinamas vaikų Velykomis (Velykėlėmis).
Priešmokyklinio ugdymo mokytojoms Inai Lekstutienei ir Eglei Šimkienei kilo mintis pasikviesti pas ,,Boružėlių“ ir ,,Buratinų“ grupių vaikučius, bei koleges ,,Velykų Bobutę“ – skuodiškiams puikiai žinomą laikraščio „Mūsų žodis“ korespondentę, Laimą Sendrauskienę, kuri pamokytų mus visus kiaušinių vaškavimo subtilybių.
Balandžio 22 dieną, nepagailėjusi savo brangaus laiko, korespondentė Laima Sendrauskienė atvyko į lopšelio-darželio „Liepaitės“ korpusą, nešina didžiule pintine, kurioje daugybė įdomių kiaušinių marginimui skirtų priemonių, vašku margintų margučių. Vaikučiams ir darželio darbuotojoms korespondentė papasakojo istoriją, kaip ir kada susidomėjo kiaušinių marginimu, supažindino su vaškavimo priemonėmis, parodė kaip teisingai visa tai atlikti. Buvome supažindinti su ornamentų ir spalvų simbolika. Tiek maži tiek dideli – susikaupę vaškavo kiaušinius, po to juos nudažėme. Vaikučiai už gerą elgesį, puikų darbą buvo apdovanoti saldžiomis dovanėlėmis. Tikiu, kad šios Vaikų Velykėlės buvo kitokios, nes vaikučiai ir mokytojos tikrai savo stalą papuošė vašku margintais margučiais.

 

Priešmokyklinio ugdymo mokytoja Ina Lekstutienė