Naujienos

RESPUBLIKINĖ, NUOTOLINĖ ŠVENTĖ „SVEČIUOSE – KNYGUČIŲ PERSONAŽAI“, SKIRTA TARPTAUTINEI VAIKŲ KNYGOS DIENAI PAMINĖTI

Tradicine tapusi respublikinė šventė, kurios idėjos autorės – ikimokyklinio ugdymo mokytoja (auklėtoja) metodininkė Aurelija Vaškienė ir ikimokyklinio ugdymo mokytoja (auklėtoja) metodininkė Daiva Šukienė, įvyko.
Šios šventės tikslas – ugdyti vaikų meilę knygai, pasitelkiant pasirinkto literatūrinio kūrinio personažą, atskleisti ikimokyklinio amžiaus vaikų kalbinius gebėjimus, skatinti vaikus domėtis knygomis ir jas skaityti.
Džiugu, kad šventėje „Svečiuose-knygučių personažai”, dalyvavo mažieji knygos mylėtojai ir jų  pedagogai iš visos Lietuvos: Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šilutės, Skuodo bei Mosėdžio ikimokyklinio ugdymo įstaigų.
Šventėje dalyvavo visas būrys mažųjų skaitovų ir iš Skuodo vaikų lopšelio-darželio, kurie pasakodami ir deklamuodami, atskleidė pasirinkto literatūrinio kūrinio pagrindinį personažą.
Mūsų darželį nuotolinėje respublikinėje šventėje atstovavo:  „Bitučių“ gr. ugdytinės:  Tautvilė Gervinskaitė ir Elinga Domarkaitė. Mergaites šventei paruošė ikimokyklinio ugdymo mokytoja (auklėtoja) metodininkė D. Šukienė. „Žvirbliukų“ gr. ugdytinis Matas Kontrimas ir jo mokytoja (auklėtoja) D. Dirkstienė. „Pelėdžiukų“ gr. ugdytinės: Simona Simutytė ir jos mokytoja (auklėtoja) metodininkė L.Galdikienė bei  Gabrielė Jablonskytė ir jos mokytoja (auklėtoja) metodininkė A. Vaškienė. „Varpelių“ gr. ugdytinė Viltė Vičiūtė ir jos mokytoja (auklėtoja) L. Untulienė. „Lašiukų“ gr. ugdytinė Simona Letukaitė bei jos mokytoja (auklėtoja) D. Prialgauskienė.
Šventės personažai Kakė Makė ir Nykštukas dėkojo mažiesiems už puikius pasirodymus, o jų mokytojoms už vaikučių paruošimą šventei. Visi šventėje dalyvavę personažai ir jų kūrinėliai sugulė vienoje erdvėje – eknygutėje „Svečiuose-knygučių personažai“ kurią dar ilgai galės vartyti ir klausytis ne tik šventės dalyviai, bet ir jų tėveliai bei kiti šeimų nariai.

Ikimokyklinio ugdymo mokytoja (auklėtoja) metodininkė Daiva Šukienė