Naujienos

„Ant mano delno- Žemės rutulys”

Ant mano delno- Žemės rutulys- toks margas, spalvotas, toks artimas… Aš saugau jį, aš glostau jį,- ir TU gali, jei tik įsivaizduosi, kad ant Tavo delno- ŽEMĖS RUTULYS”…
Penktadienį, kovo 18 dieną visi Skuodo vaikų lopšelio-darželio vaikučiai, mokytojos per ZOOM platformą, prie ekranų susirinko paminėti tradicinę pavasario lygiadienio dieną- Žemės dieną, kai dienos ir nakties ilgumas tampa vienodas visuose žemės rutulio kampeliuose.
Tarptautinė ŽEMĖS DIENA išreiškia viso pasaulio žmonių norą išsaugoti tai, kas mums svarbiausia- švarų orą, švarų vandenį, dirvožemį, augalus ir gyvūnus. Virtualioje kelionėje po kosmosą, vaikai stebėjo, kaip atrodo mūsų Žemė iš ten, o nusileidę į žemę pamatė, kas ją teršia, kas ją naikina- jos vandenis, orą, dirvožemį, miškus…
Skuodo vaikų lopšelio-darželio vaikučiai, mokytojos, tėveliai žino, kaip saugoti savo žemę, savo gimtąjį miestą, ir tai daro rūšiuodami buitines atliekas, pakuotes. Vaikai stebėjo, mokėsi vieni iš kitų mokytojos G. Jakštienės sukurtų video filmukų pagalba: “Kaip rūšiuoja vaikučių tėveliai”, “Kaip rūšiuoja lopšelio-darželio vaikai”… Net 16 darželio grupių mokytojų pasidalijo savo gerąja darbo su vaikais rūšiavimo patirtimi,- už tai padėkojo visoms mokytojoms Skuodo vaikų lopšelio-darželio direktorė Audronė Pitrėnienė, pasveikinusi visus su Tarptautine Žemės diena.
Kai į spalvotą rūšiavimo konteinerį įmesi bet kokį kartoną, laikraštį ar plastikinį sulčių buteliuką, įjunk savo  fantaziją ir įsivaizduok, ką iš jų pagamins? Gal Žemė už tai padėkos? Todėl nepamirškime rūšiuoti. NIEKADA.

Skuodo vaikų lopšelio darželio mokytoja metodininkė Genovaitė Jakštienė