Naujienos

Sausio mėnesio prevencinė programa „Mano jausmų ir emocijų pasaulis“

Skuodo vaikų lopšelyje-darželyje buvo vykdoma prevencinė programa „Mano jausmų ir emocijų pasaulis“. Užsiėmimai vyko grupėse „Lašiukai“, „Pelėdžiukai“, „Žvirbliukai“, „Giliukai“, „Gudručiai“, „Smalsučiai“, „Buratinai“ „Boružėlės“ ir „Žiogeliai“.
Šio užsiėmimo tikslas – supažindinti vaikus su pagrindinėmis šešiomis emocijomis: džiaugsmu, liūdesiu, pykčiu, baime, nuostaba ir pasišlykštėjimu. Prisiminti, su kokiomis emocijomis ir jausmais mes susiduriame kiekvieną dieną ir pasimokyti, kaip juos valdyti.
Vaikai filmuko pagalba, buvo supažindinti su pagrindinėmis šešiomis emocijomis. Vyko diskusija, per kurią vaikai papasakojo kokias dažniausiai emocijas patiria ir kokius jausmus dažniausiai jaučia. Taip pat mokėmės, kaip tas emocijas ir jausmus reikia išgyventi ir kaip juos tinkamai valdyti. Vyko improvizacinis žaidimas „Kokia mano emocija?“. Emocijų kortelių pagalba, vaikai traukė jas viena po kitos ir ištrauktą emociją bandė pavaizduoti savo veido išraiškomis kitiems draugams taip, kad jie atspėtų. Na, o pabaigoje vaikams buvo išdalinti balionai, kuriuos pripūtė, užsirišo bei ant jų nupiešė tokią emociją, kurią tą dieną jautė. Daugiausiai vaikai nupiešė linksmus veidukus. Buvo praktiška, linksma ir smagu.

Socialinė pedagogė Gintarė Šulcė