Naujienos

Gerumo akcija „Mažosios pėdutės“

Skuodo vaikų lopšelyje-darželyje gruodžio 13–23 d. vyko gerumo akcija „Mažosios pėdutės“, skirta padėti VŠĮ „Mažeikių gyvūnų globos draugija“. Akcijos tikslas ne tik paremti beglobius augintinius, bet ir paskatinti vaikus rūpintis augintinių gerove, atkreipti dėmesį į opias augintinių problemas, kalbėti apie netinkamą elgesį su jais.
Dėkojame visiems Skuodo vaikų lopšelio-darželio bendruomenės nariams, kurie labai gausiai prisidėjo prie šios kilnios ir reikalingos pagalbos, palaikiusiems šią iniciatyvą ir aukojusiems gyvūnų prieglaudos namams būtiniausių priemonių: kačių ir šunų sauso maisto, konservų, dubenėlių maistui, kraiko ir panašiai. Iš viso buvo surinkta 200 vnt. įvairaus maisto gardėsių.
Gruodžio 30-osios ryte vyko suneštų daiktų ir maisto perdavimas gyvūnus globojančiai organizacijai. Į kelionę vyko Skuodo vaikų lopšelio-darželio „Pelėdžiukų“ grupė su mokytoja (auklėtoja), auklėtojos padėjėja bei socialine pedagoge. Atsidėkodami už dovanas, VŠĮ „Mažeikių gyvūnų globos draugija“ suteikė progą vaikams apsižvalgyti po gyvūnų globos namus ir pamatyti, kokį gyvenimą gyvena mažieji mūsų augintiniai, sužinoti daug įdomių faktų apie gyvūnus, apie žmonių atsakomybę, patirti įvairių emocijų bei dalintis savo meile ir šiluma su nuskriaustais ir beglobiais gyvūnais. Šiai dienai šioje, gyvūnus globojančioje organizacijoje, gyvena 12 įvairių veislių šuniukų ir net apie 150 kačiukų. Jų visų atsiradimo istorijos šioje gyvūnų prieglaudoje yra gana skirtingos bei liūdnos. Tikimės, kad su kiekviena diena šiuos mažuosius augintinius priims globoti vis kita šeima ir suteiks naujus bei šiltus namučius.
Labai smagu daryti gerus darbus. Dar smagiau juos daryti kartu su kitais. Linkime VŠĮ „Mažeikių gyvūnų globos draugijos“ vadovei Daivai Radzevičienei bei savanoriams visada šypsotis, tikėti savo jėgomis, darbais ir galimybėmis, visada aplink matyti tik draugus ir žinoti, jog jie visada išties pagalbos ranką, o globotiniams, kad visi rastų šiltus namus ir gerus šeimininkus. Mylėkim, globokim, aukokim ir auginkim!

Socialinė pedagogė Gintarė Šulcė