Naujienos, Valstybiniai projektai

ŠVIEČIAMOSIOS GYVULININKYSTĖS PROGRAMOS „GYVULININKYSTĖ IR MES“ BAIGIAMASIS DARBAS

Skuodo vaikų lopšelio-darželio „Vyturėlių“ grupės vaikai labai džiaugėsi turėdami galimybę dalyvauti Šviečiamosios gyvulininkystės programoje, susipažinti su naminiais gyvuliais.
Vaikai žiūrėdami mokomąją medžiagą sužinojo kaip naminiai gyvuliai atrodo, analizavo kūno dalis, veisles, spalvą, mokėsi atpažinti gyvulius iš jų skleidžiamų garsų, aiškinosi kokią naudą gyvuliai teikia žmogui. Susipažindami su kiekvienu gyvuliu vis papildėme Šviečiamajai gyvulininkystės programai skirtą grupės stendą.  Stengėsi savarankiškai atlikti užduotis knygelėse „Augink, Rūpinkis, Mylėk“ ir nuspalvinti gyvulėlius. Atliekamos papildomos veiklos vaikams suteikė malonumo ir žinių apie gyvulius įtvirtinimą. Vaikai NUT laboratorijoje (i3LEARNHUB ekranas) dėliojo dėliones. Ragavo iš gyvulių gaunamos žaliavos pagamintus produktus. Spalvino savo pėdutes ir jas štampavo, taip išgaudami bites. Iš ” iMO LEARN” kubų statė korį. Pozavo nuotraukose ir su savo šeimos nariais. Aplikavo laikraščiais. Savo mažais piršteliais piešė ant i3LEARNHUB ekrano. Žaidė žaidimus, susietus su naminiais gyvuliais, su interaktyviomis grindimis. Mokomąsias veiklas atliko ir gamtoje. Išleistuves į vasarą vaikai šventė su dviem triušėmis (auklėtoja ir auklėtojos padėjėja), kurios vaikučius vaišino su triušių mėgstamomis morkytėmis. Vaikučiai labai mielai pozavo ir namuose su savo augintiniais. Per multimediją žiūrėjo pasakas apie naminius gyvulėlius ir jas analizavo. Vartydami knygutes vaikai ieškojo pažįstamų naminių gyvulėlių. Vasaros atostogų metu vaikučiai taip pat turėjo užduotėlę, paieškoti ožkyčių ir su jomis nusifotografuoti, kurią taip pat puikiai atliko, ožkyčių rasta net šiltuose kraštuose atostogaujant. O visą Šviečiamosios gyvulininkystės programą vainikavo išvyka į I. Lekstutienės pienininkystės ūkį. Kuriame veikai susipažino ne tik su veršeliais, karvėmis, bet ir su vištomis bei triušiais, kuriuos mielai maitino atsivežtos duonos riekelėmis. Grįžę po kelionės vaikai vaišinosi ūkininkės padovanotu sūriu. Įtraukiant į Šviečiamosios gyvulininkystės programą ir savo šeimos narius, buvo padaryta parodėlė “Naminiai gyvuliai” iš įvairiomis medžiagomis pagamintų gyvulių. Pabaigai vaikučiai pasipuošė savo pasirinktų gyvulėlių karūnomis ir kiekvienas pasigamino po knygelę “Naminiai gyvuliai”. Vaikai džiaugiasi dovanotais Šviečiamosios gyvulininkystės programos maišeliais ir gertuvėmis, kurias naudoja kiekvieną dieną.
Vaikams labai naudinga buvo sudalyvauti šioje programoje ir artimai susipažinti su naminiais gyvuliais. O visos akimirkos ir vaikų emocijos sudėtos į filmuką.

Mokytoja (auklėtoja) Silvija Lazdauskienė