Valstybiniai projektai

STARTAVO LFF PROJEKTAS ,,FUTBOLIUKAS“

LFF projektas ,,Futboliukas“ atsisveikino su vaikais ir pasitinka vasarą. ,,Futboliukas“ – ilgalaikis masinio futbolo programos ,,Sugrąžinkime vaikus į stadionus“ projektas, kurio tikslas – populiarinti futbolo žaidimą lauke ir uždarose ikimokyklinio ugdymo įstaigos patalpose bei populiarinti futbolą kaip sporto šaką visuomenėje. Suteikti galimybę vaikams žaisti futbolą, ugdyti fizinius gebėjimus žaidžiant, skatinti smalsumą pažinti futbolą per kūrybinę pusę.
,,Futboliuko“ kelionė prasidėjo 2020 m. spalio 1d. ir tęsėsi iki gegužės mėnesio. Kiekvieną kelionės mėnesį ,,Kiškučių“ ir ,,Skruzdėliukų“ grupių vaikų laukė nauji iššūkiai ir išbandymai, nes futbolą vaikai pažino ne tik žaisdami, bet ir atliko įvairias lavinamąsias užduotis, bendraudami. ,,Futboliuko“ kelionė baigėsi abiejuose projekto grupėse. ,,Skruzdėliukų“ grupės vaikai su projekto vykdytoja, judesio korekcijos mokytoja Živile Jazbutiene, finalinį renginį organizavo išvykoje į Apuolės piliakalnį. ,,Kiškučių“ grupės vaikai su projekto koordinatore Vilma Kontrimiene ,,Futboliuko“ finalą organizavo lopšelio-darželio teritorijos sporto aikštelėje.
Viso projekto metu, vaikai buvo aktyvūs, smalsūs, išradingi, puikiai nusiteikę. Žaidimas ir užduotėlės vaikus suvienija, teikia džiugių emocijų, skatina  aktyviai, kūrybiškai veikti. Ugdo ištvermę, fizinius gebėjimus, draugiškumą. Projektas baigėsi, bet tikiuosi, kad vaikai jau niekad nepamirš ,,futboliuko“, laisvalaikiu žais su draugais ir įtrauks į šį žaidimą naujus narius. LFF projekto organizatoriai vaikus apdovanojo Diplomais, o mokytojos vaikams pateikė siurprizų.

Sakome IKI PASIMATYMO  futboliuk!!!

Vilma Kontrimienė, mokytoja (auklėtoja), dirbanti pagal ikimokyklinio ugdymo programą