Naujienos

Sveikatos savaitė ,, Sveikatos keliu ženkime kartu“

Fizinis aktyvumas, tai sveikos gyvensenos dalis, kuris reikalingas vaiko organizmo augimui ir normaliam vystymuisi. Vaikų judėjimas, tai įgimta savybė nuolat veikti, būti aktyviam, išreikšti save per įvairią veiklą.
Covid 19 pandemija ir užsitęsęs karantinas smarkiai pakoregavo vaikų fizinį aktyvumą. Vaikai tampa vis sėslesni, sveikas, aktyvus gyvenimo būdas tampa fiziškai pasyvus, o tai neigiamai veikia ne tik sveikatą, bet ir fizinį pajėgumą bei darbingumą.
Todėl labai svarbu skatinti vaikų fizinį aktyvumą šios pandemijos metu.
Skuodo vaikų lopšelio – darželio ,, Kiškučių“ grupės vaikai, mokytoja V.Kontrimienė, ,, Boružėlių“ grupės vaikai, mokytoja S.Liutkuvienė, ,, Drugelių“ grupės vaikai, mokytoja J.Alšauskienė, ,, Varpelių‘ grupės vaikai, mokytoja G.Mikalauskaitė ir ,, Lašiukų“ grupės vaikai, mokytoja R.Vaškienė ir mokytojų padėjėjos nuo balandžio 19 d. iki 23 d. dalyvavo savaitės projekte ,, Sveikatos keliu ženkime kartu“.
Projekto tikslas: organizuoti sveikatos savaitę, plėtojant sveikatos stiprinimo veiklas įdomiomis, patraukliomis vaikams formomis, patirti kuo daugiau džiugių akimirkų sportuojant, žaidžiant, judant su draugu gryname ore.
Žaidimai ir fizinė vaikų veikla lauke suteikia vaikams daug džiaugsmo. Tai puiki galimybė skatinti vaikų raidą bei pažinimo procesus. Dalindamiesi priemonėmis, vaikai tuo pačiu mokosi bendrauti, o kartu kurdami – bendradarbiauti, patiria džiugių emocijų.
Pirmadienio rytas prasidėjo sveikatos savaitės paskelbimu kiekvienoje projekto grupėje. Vaikai skandavo: ,, Sportas sveikata – mes sportuojam visada“(,,Kiškučių gr.) ,,Sportas, nuotaika gera su Boružėm visada”(Boružėlių gr.), ,, Mes drugeliai, mes drugiai, mes sportuojame linksmai“(,,Drugelių“ gr.).
Judesių lavinimo dienelė, panaudojant muziką ir aerobikos pratimus nuotaikingai praėjo mokytojos S.Liutkuvienės ,, Boružėlių“ grupės vaikučiams. Nepakartojamų akimirkų ir džiugesio vaikų širdelėse prisipildė ,, Paspirtukų“ dienelėje, kurią organizavo mokytoja V.Kontrimienė, ,,Kiškučių“ grupėje. Mažieji sportininkai su mokytoja J.Alšauskiene iš ,,Drugelių“ grupės žaidė krepšinį ir spardė kamuolį. ,, Varpelių“ grupės vaikučiai su mokytoja G.Mikalauskaite mankštinosi, atliko įvairius pratimus pasitelkę kamuoliukus. Džiugesio ir gerų emocijų netrūko ,,Lašiukų“ grupės vaikučiams, nes juos mokytoja R.Vaškienė supažindino su futboliuku ir krepšiniu.
Sportas ir judėjimas gryname ore vaikams suteikia daug gerų emocijų, stiprina fizinį aktyvumą, padeda būti stipresniems ir sveikesniems. Visiems, visiems linkime būti sveikiems ir kuo daugiau laiko praleisti gryname ore.

Mokytoja(auklėtoja), dirbanti pagal ikimokyklinio ugdymo programą Vilma Kontrimienė