Naujienos

Respublikinis nuotolinis projektas ,,Svečiuose knygučių personažai‘‘ tarptautinei vaikų knygos dienai paminėti

Neseniai darželyje įvyko respublikinis nuotolinis renginys šventė „Svečiuose knygučių personažai“. Šventė vyko Zoom platformoje, renginio idėjos autorės – ikimokyklinio ugdymo mokytojos (auklėtojos) metodininkės Daiva Šukienė ir Aurelija Vaškienė.
Projekto tikslas – ugdyti vaikų meilę knygai, pasitelkiant pasirinkto literatūrinio kūrinio personažą, atskleisti ikimokyklinio amžiaus vaikų kalbinius gebėjimus, skatinti vaikus domėtis knygomis ir jas skaityti.
Visų vaikučių numylėtinė  Kakė Makė ir jos geriausias draugas Nykštukas sukvietė mažuosius knygučių mylėtojus ir jų mokytojus iš visų Lietuvos kampelių dalyvauti renginyje nuotoliniu būdu. Šventėje dalyvavo  Vilniaus, Kauno, Šilutės, Lazdijų, Šiaulių, Skuodo miestų, Kretingos ir Skuodo rajono Mosėdžio ikimokyklinukai bei juos paruošę šventei pedagogai.
Visi mažieji šventės dalyviai buvo pasipuošę jų pristatomo kūrinio pagrindinio personažo atributika. Žodžiai iš dalyvių lūpų skambėjo  įtaigiai, išraiškingai buvo malonu jausti kalbos grožį, kalbos unikalumą. Visi kartu pasidžiaugėme knygutėmis, iš kurių dalyviai buvo išmokę savo kūrinėlius, dainavome, mankštinome pirštukus, žiūrėdami filmuką ,, Bibliotekoje“ sužinojome, kur knygučių „gyvena“ daugiausiai.
Kakė Makė ir Nykštukas labai džiaugėsi, kad  turi tiek daug knygutės draugų,  kad ne jie vieni myli knygutes, skaito, mokosi eilėraštukų, pasakų, bet tai daro vaikučiai visoje Lietuvoje. Šventės personažai linkėjo vaikams mylėti knygutes, rūpintis jomis, saugoti jas, vartyti, klausytis skaitomų knygelių ir patiems mokytis pasakų, pasakojimų ir daug gražių eilėraštukų.

 

                                                                                   Mokytojos (auklėtojos) Daiva Šukienė ir Aurelija Vaškienė