Naujienos

Įgyvendintas projektas „Taisyklingos laikysenos mėnuo“

Taisyklinga laikysena, tai žmogaus estetinė vertybė. Laikysena turi svarbią reikšmę ne tik išoriniai žmogaus išvaizdai, bet ir vidaus organų veiklai bei sveikatai. Laikysena nebūna įgimta, ji pradeda formuotis dar vaikystėje ir nusistovi tik suaugus, todėl labai svarbu, kad augdamas vaikas išsiugdytų taisyklingą laikyseną visam laikui.
Balandžio mėnesį  „Saulutės“ korpuse vyko edukacinio projekto įgyvendinimas.
Projekte dalyvavo „Varpelių, Skruzdėliukų, Smalsučių, Gudručių“ grupės vaikai jų auklėtojos ir judesio korekcijos mokytoja Živilė Jazbutienė.
Tikslas šio projekto buvo, supažindinti vaikus su taisyklingos laikysenos reikšme sveikatai, gerai savijautai, išmokyti pratimų, padedančių išlaikyti ir suformuoti taisyklingą laikyseną.
Judesio korekcijos mokytoja skaidrių demonstravimo metu vaikus supažindino su laikysenos tipais. Diskutavome, kokios galėtų būti netaisyklingos laikysenos priežastys, mokėmės, kaip reikia taisyklingai stovėti, sėdėti, eiti. Vaikai veiklos metu sėdėjo ant terapinių kamuolių prie savo stalų ir atliko paskirtą užduotį (piešė stuburą). Nes stuburas yra atsakingas už mūsų laikyseną.
Šio projekto metu vaikai įgijo naujų žinių ir suprato kokią didelę reikšmę žmogaus išvaizdai, savijautai ir sveikatai turi taisyklinga laikysena.
Projekto akimirkos užfiksuotos nuotraukose.

 Judesio korekcijos mokytoja Živilė Jazbutienė