Naujienos, Valstybiniai projektai

Dalyvaujame projekte „Sveikatiada“

Skuodo vaikų lopšelis-darželis šiais metais dalyvauja projekte „Sveikatiada“. Pasirašyta bendradarbiavimo sutartis su projektą įgyvendinančia VŠĮ įmone „Tikra mityba“. Tai socialinė iniciatyva, kuria siekiama formuoti sveikos mitybos ir fizinio aktyvumo įgūdžiais pagrįstą kultūrą mokymo įstaigų bendruomenėse.
Projekto tikslas – ugdyti jaunąją kartą, neturinčią sveikatos problemų ir gebančią formuoti savo gyvenimo būdą atliekant informuotus sprendimus mitybos bei fizinio aktyvumo klausimais.
„Sveikatiada“ – tai ilgalaikė sveikos gyvensenos ugdymo programa, kuri suteikia vaikams žinių ir praktinių įgūdžių apie sveikatą, mitybą ir fizinį aktyvumą. Organizuojami vaikams įdomūs ir patrauklūs renginiai, kurių metu vaikai plečia savo žinias ir supratimą sveikos mitybos ir fizinio aktyvumo srityse.
Tai valstybinių institucijų, socialiai atsakingų verslo įmonių ir nevyriausybinių organizacijų bendras projektas. Projekto partneriai: Sveikatos apsaugos ministerija, Švietimo ir mokslo ministerija, Nacionalinis maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institutas, Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centras ir kitos Valstybinės institucijos, verslo įmonės. Ilgamečiai programos partneriai tiki, kad jis ne tik prisidės prie vaikų ugdymo, bet ir įkvėps glaudesnį nevyriausybinių organizacijų, socialiai atsakingo verslo ir valstybės institucijų bendradarbiavimą sprendžiant visuomenės problemas.
Projekte dalyvauja septynios lopšelio-darželio vaikų ugdymo grupės, jų mokytojos (auklėtojos), mokytojų padėjėjos, tėvai. Įgyvendiname „Sveikatiados“ 2020 m. ir 2021 metų planą. Jau įgyvendinome šias veiklas: „10 000 žingsnių yra vieni juokai“, „Pusryčiai madingai“, „Pietų kovos“. Šiuo metu dalyvaujame „Šokio viruso“ konkurse. Balsavimas vyksta „Facebook“ tinkle, kviečiame palaikyti šią iniciatyvą.
Lopšelyje-darželyje sukūrėme „Sveikatiados“ stendą, kuriame įamžintos įdomiausios projekto įgyvendinimo akimirkos.  Renginių metu vaikai ne tik smagiai leidžia laiką, bet ir sužino aktualios ir naudingos informacijos apie sveikatingumą.

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Genovaitė Savickienė