Naujienos

,,SVEIKATIADA“

,,Sveikatiada“- tai ilgalaikis sveikos gyvensenos ugdymo projektas, suteikiantis vaikams žinių ir praktinių įgūdžių apie sveikatą, mitybą ir fizinį aktyvumą.  Organizuojami vaikams įdomūs ir patrauklūs renginiai, kurių metu ugdytiniams plečia savo žinias ir supratimą sveikos mitybos ir fizinio aktyvumo srityse. Veiklose dalyvauja ne vien moksleiviai, bet ir mokytojai, mokyklų ir darželių administracijos darbuotojai bei tėvai.
,,Žiogelių“ grupės vaikai, nors yra tik 4 metų amžiaus, taip pat panoro dalyvauti šiame projekte, išbandyti savo jėgas ir įgyti žinių apie sveikatą. Viena iš pasiūlytų veiklų buvo skirta aktyviam judėjimui gryname ore: ,,10000 žingsnių yra vieni juokai“. Kadangi karantino metu grupę lankė labai mažai vaikų, ,,Žiogeliai“ kartu žingsniuoti pakvietė ,,Kiškučių“ grupės vaikus. Laikydamiesi saugaus atstumo ir vedami mokytojų (auklėtojų) Rasos Bernotienės ir Renatos Zajevienės bei jų padėjėjų Laimos Šimkuvienės ir Vilmos Kazlauskienės, vaikai keliavo parke Sveikatingumo taku. Keletą dienų pasivaikščioję parke, vaikai džiaugėsi įvykdę užduotį.
Kita užduotis vadinosi ,,Pusryčiai madinga!“. Ji skirta vaikus paskatinti ne tik valgyti pusryčius, bet ir patiems juos gaminti bei rinktis kuo sveikesnius produktus. Darželyje vaikams kas rytą dažniausiai patiekiamos  įvairios košės. Pedagogėms belieka pasukti galvą, kaip paraginti vaikus tas košes suvalgyti. Vaikai pasakojo, ką jie mėgsta valgyti pusryčiams namuose, ką pasiūlytų draugams. Tėveliai gamino pusryčius kartu su vaikais ir pasidalino nuotraukomis.
Dalyvaudami šiame ilgalaikiame projekte, ,,Žiogeliai“ patirs džiugių emocijų ir mokysis gyventi sveikai.

Rasa Bernotienė, ,,Žiogelių“ grupės mokytoja (auklėtoja) metodininkė