Naujienos

„BASAKOJŲ TAKAS“

Rugsėjis visą Skuodo lopšelio-darželio bendruomenę pasitiko ne tik atnaujintomis patalpomis, priemonėmis, bet ir lauko naujomis netradicinėmis sveikatingumo erdvėmis „Basakojų takas“. Nauji takai įrengti abiejų lopšelio-darželio korpusų kiemo erdvėse. Nuoširdžiai džiaugiamės lopšelio-darželio direktorės Audronės Pitrėnienės iniciatyvos įgyvendinimu.
„Basakojų tako“ tikslas- masažuoti paduose esančius centrus, aktyvinti atitinkamų organų veiklą ir stiprinti bendrą vaikų imunitetą. Pėdų masažas- bene maloniausias iš visų masažo rūšių. Jis atpalaiduoja, šalina nuovargį ir gerina miegą.
Vaikai noriai išbandė neįprastą taką, basomis vaikščiojo dešimtyje skirtingų natūralių medžiagų kvadratuose – natūralių akmenukų, kankorėžių, kaštonų, medžio drožlių, žievės, kaladėlių, lygino pojūčius.
Tikimės, jog naujasis sveikatingumo takas, sudomins ir vaikučius, ir visą lopšelio-darželio bendruomenę. Norėtųsi, kad pėdų masažas, vaikščiojant taku, bėgiojant ant kankorėžių, akmenukų, taptų malonia savarankiška ir įprasta veikla.

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Genovaitė Savickienė