Naujienos

Projekto „Bus įdomu – kviečiame kartu“ vykdymas

Vaikai daug laiko praleidžia prie skaitmeninių technologijų, dėl per mažo aktyvumo prastėja vaikų sveikata (krypsta stuburas, blogėja regėjimas). Todėl sveikatai stiprinti rekomenduojama kuo daugiau būti natūralioje gamtoje, keliauti ir aktyviai judėti.
Rugsėjo 11 dieną „Pinokių” ir „Zuikučių“ gr. vaikai kartu su judesio korekcijos mokytoja Živile Jazbutiene, auklėtojomis Lina Šmitiene, Laima Gruzinceviene ir auklėtojos padėjėjomis Jolanta Zubiene ir Genovaite Dargiene, vykome į Palangoje įsikūrusį JSK „Happy Horse“ žirgyną. Tik atvykus mus pasitiko kineziterapeutė Dovilė su  labai draugišku šuneliu. Pirmiausia buvome pakviesti apžiūrėti arkliukų gyvenamąsias patalpas, pasisveikinti (paglostyti) ir tik tada ėjome į lauko maniežą, ten kur vyksta užsiėmimai, kad  paklausyti trumpos paskaitos ir pajodinėti.
Sužinojome, kad žirgas naudojamas ne tik, kaip transporto priemonė, bet ir kaip pagalbininkas gydymo tikslais. Šiame žirgyne apsilanko labai daug vaikučių turinčių įvairiausių sveikatos sutrikimų (hiperaktyvumo, autistai, cerebrinio paralyžiaus). Ten dirbantys kineziterapeutai kartu su specialiai šiam darbui apmokytais (sertifikuotais) arkliukais padeda vaikams pasijusti geriau, nugalėti baimes, valdyti emocijas. Projekto dalyviai prižiūrimi specialistų galėjo paglostyti, pajodinėti, pamaitinti arkliukus. Vien stovint šalia  galėjai justi jų draugiškumą, ramumą. Vaikams labai patiko jodinėti baimės jausmo nebuvo nei vienam. Grįžome į darželį su gerom emocijom.

Judesio korekcijos mokytoja Živilė Jazbutienė