Naujienos

Edukacinė kelionė į Palangą

Rudenišką rugsėjo 22 d. rytą „ Kiškučių“ grupė, pagal mokytojos A. Grigutienės parengtą projektą „Bus įdomu  – keliaukime kartu“, išvykome į Palangos Gintaro muziejų. Atvykę į miestą, saulėtu rudenišku takeliu, per parką nukeliavome iki muziejaus. Čia mus pasitiko edukacinio užsiėmimo vadovė Regina Makauskienė, kuri pakvietė į muziejų.
Vadovė supažindino vaikus su rūmų įkūrėjais, trumpai papasakojo, kaip atsirado muziejus.                               Užsiėmimo metu vaikai susipažino su gintaru, jo atsiradimo istorija. Atliko užduotėles, kurių metu bandė atskirti, kur yra gintaras, o kur akmuo, nežiūrėdami, o jausdami, bandė atspėti, kurioje rankytėje gintaro gabaliukas, o kurioje – akmenėlis. Lietė rankomis tikrus ir apdirbtus gintarėlius, stebėjo eksperimentą, kaip atskirti tikrą gintarą nuo netikro. Uostė, trynė tarp delniukų gintaro dulkeles, bandė įspėti, kuo kvepia.
Po edukacinio užsiėmimo, turėjome galimybę pasivaikščioti po gintaro muziejų. Čia vaikai pamatė įvairaus dydžio ir formų gintaro gabalėlius, taip pat juose esančius vabaliukus, musytes ir netgi driežą. Vaikai apžiūrėjo ir Saulės akmenį, kuris sveria net virš trijų kilogramų. Mergaitėms labai patiko gintaro dirbiniai, ypač – karoliai.
Padėkoję už prasmingą susitikimą, pasukome parko takeliu, pasigrožėjome muziejaus aplinka: fontanais, gėlynais, skulptūromis, tvenkiniu.
Pilni įspūdžių ir gerų emocijų sugrįžome į darželį.

Mokytoja, dirbanti pagal ikimokyklinio ugdymo programą Vilma Kontrimienė