Naujienos

Šventinis rytmetys „Eglutės įžiebimas”

Gruodžio 6 dienos rytą, visi darželio vaikučiai ir darbuotojai susirinko salėje prie eglutės. Šventinį rytmetį pradėjo muzikos mokytoja Aušra Alonderienė, pakviesdama vaikus traukinukais važiuoti ieškoti šventinės nuotaikos. Netrukus vaikai pastebėjo ir pažadino prie eglutės miegantį Kalėdų senelio padėjėją Nykštuką (logopedė Rita Pilibaitienė), kuris vaikams atnešė ir perskaitė Kalėdų senelio laišką. Vaikai labai susikaupę ir pilnomis akimis džiaugsmo klausėsi Nykštuko, atsakinėjo į jo pateiktus klausimus.
Mokytoja Aušra pakvietė vaikus padainuoti dainelę “Trys žvaigždelės”, o “Varpelių” grupės vaikučiai, su malonumu padainavo dainelę “Eglutė”. Nykštukas pastebėjo, kad eglutei trūksta spindėjimo, tad darželio direktorė Audronė Pitrėnienė paragino visus skaičiuoti iki trijų ir pabandyti įžiebti eglutę. Nušvitus žaliaskarei, pasipylė vaikučių plojimų lietus. Salėje įsivyravo šventinė nuotaika.
Visi džiaugėsi spindinčia eglute, pašokę linksmą šokį, vaikai atsisveikino su Nykštuku. Jis visiems palinkėjo tikėti Kalėdų stebuklais ir būtinai svajoti, nes Kalėdų senelis pasistengs, kad būtų išpildytos kiekvieno svajonės.

Logopedė Rita Pilibaitienė