Naujienos

Prasidedant adventui „Saulutėje”

Adventas – laukimo, rimties, vilties,  ir susikaupimo metas prieš Šv. Kalėdas. Šiuo laikotarpiu esame kviečiami labiau atsigręžti į esmines vertybes, pažvelgti į savo vidinį pasaulį, atrasti turėjimo ir būties prasmę. Aktyviau gyventi ir puoselėti dvasinį gyvenimą, atsigręžti į šalia esantį žmogų ir artėti gerumo link.
2019 metų gruodžio 2 -ąją darželio ugdytiniai ir pedagogai rinkosi salėje, kur vyko advento paskelbimas ir uždegta pirmoji adventinio vainiko žvakė. Renginį pradėjo „Smalsučių” ir „Gudručių” grupių Kalėdinis choras (mokytoja D. Mockienė), vėliau sekė inscezinuotas vainiko pynimas, aiškintasi jo prasmė, o kiekviena lopšelio-darželio grupė savo pagamintus advento vainikus iškilmingai atnešė į salės vidurį, kur visus sveikino ir pirmąją žvakę uždegė darželio direktorė Audronė Pitrėnienė.   Renginyje dalintasi ir gerumu: kiekvienai grupei įteiktas advento patiekalas- kučiukai ir meninio ugdymo mokytojos Linos Daukantienės gamintas angelėlis, kuris saugos ir globos mūsų vaikus visą advento laikotarpį.

Advento šviesa tegul sušildo mūsų širdis, atnaujina tarpusavio  santykius, uždega ir įžiebia tikėjimo ugnelę… Gražaus laukimo!

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui
Simona Jurčė