Naujienos

Pasitinkam adventą… „Liepaitėje”

Prasideda adventas – ramybės, susikaupimo metas ir paslaptingumo laikas. Tai laikotarpis, skirtas pabendrauti su artimaisiais, su visais susitaikyti, susikaupti, skleisti ramybę ir gerumą.
Laukdami Kalėdų, Skuodo vaikų lopšelio-darželio „Liepaitės“ korpuso vaikai kartu su auklėtojomis bei jų padėjėjomis, nusipynė advento vainikus ir papuošė juos keturiomis žvakėmis, kurios reiškia keturias advento savaites, likusias iki Kalėdų.
Š. m. lapkričio 29 – ąją visi lopšelio-darželio ugdytiniai ir darbuotojai susirinko į salę, kurioje jų laukė ypatingas svečias – kunigas Justinas Palubinskas. Kunigas darželyje lankėsi pirmą kartą. Renginys prasidėjo visų vaikučių išmokta giesmele (muzikos mokytoja Rasa Šalčiuvienė ) apie adventą, gerus darbelius. Kiekviena lopšelio-darželio grupė savo pagamintus advento vainikus iškilmingai atnešė į salės vidurį. Tada  kunigas Justinas šiltai papasakojo apie adventinius papročius, tradicijas, laukimą, o vaikai noriai atsakinėjo į jo pateiktus klausimus. Svečias pasidžiaugė advento vainikais, juos pašventino, ateinantį sekmadienį uždegsime pirmąją advento vainiko žvakelę. Tada visi renginio dalyviai kartu giedojo giesmelę apie  advento vainiko žvakeles.
Renginyje dalintasi gerumu – lopšelio-darželio direktorė Audronė Pitrėnienė kiekvienai grupei padovanojo po advento patiekalą – kūčiukus ir meninio ugdymo mokytojos Linos Daukantienės pagamintus angelėlius, kurie saugos ir globos visus visą advento laikotarpį, o kunigas Justinas visoms grupėms padovanojo po ateinančių metų kalendorių.
Po šilto ir gražaus bendravimo visi susikaupę, su pašventintais vainikais, iškeliavo į grupes, nusiteikę prasmingam Kalėdų laukimui.

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui
Genovaitė Savickienė