Naujienos

Socialinis-meninis projektas „Skirtukas knygai“

Skuodo vaikų lopšelio-darželio ugdytiniai ir dailės mokytoja Lina Daukantienė, nusprendėme pradžiuginti kitus savo kūrybos darbais ir tuo pačiu įsitraukti į Kauno menų darželio „Etiudas“ organizuojamą socialinį-meninį projektą. Skuodo rajono savivaldybės R. Granausko viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriuje surengėme skirtukų parodą. Skirtukai atlikti įvairiomis priemonėmis, panaudojant aplikaciją, karpinius, varstymo, atspaudavimo, grotažo technikas. Parodos tikslas – suburti ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupes paminėti Draugo dieną, kuriant savitą skirtuką knygai.
Lapkričio 22 d. parodėlę aplankėme su dailės būrelį lankančiais vaikais. Pasidalinome kūrybos įspūdžiais su draugais, kalbėjome apie skirtuko reikšmę, knygos saugojimą. Mus maloniai pasitiko ir priėmė vaikų literatūros skyriaus darbuotojos, kurios padėjo pasigaminti ženkliukus, sekė mums pasaką, o mes buvome tos pasakos herojai.
Vaikystė – laikas, kupinas ieškojimų ir atradimų. Pasidalinimas savo kūryba yra vienas prasmingiausių ugdymo būdų. Vaikai suvokia, kad jų rankomis sukurtas darbelis džiugina, yra naudingas ir labai svarbus.

Dailės mokytoja metodininkė Lina Daukantienė