Valstybiniai projektai

„Skruzdėliukams“ dovanėlės

Šiais metais Šviečiamosios gyvulininkystės programoje dalyvauja „Skruzdėliukų“ grupės vaikai, su kuriais nieko nelaukdami ir kibome į darbus. Vaikučiams labai buvo įdomu susipažinti jau su dvejomis temomis, tai – ARKLININKYSTĖ ir AVININKSTĖ. Buvo pateikiama apie arklius ir aveles metodinė medžiaga, vaikai atliko užduotėles metodinėse ir spalvinimo knygelėse „Augink. Rūpinkis. Mylėk.“ Buvo atliktos ir papildomos užduotys: pasigamino arkliukus ir aveles, atliko interaktyvias užduotis, iš lego sukonstruotos gyvulių fermos, dėliotos dėlionės. Į šias mūsų veiklas su dideliu noru ir susidomėjimu įsitraukė ir vaikai iš Ukrainos. Jiems viskas buvo išdėstoma rusų kalba.
Visus atliktus darbus fotografavome ir siuntėme Šviečiamosios gyvulininkystės programos koordinatorei. Pačią pirmą vasaros dieną į mūsų darželį buvo pristatytos dovanėlės, skatinančios vaikus, domėtis, kurti ir dirbti. Kiekvienas programoje dalyvaujantis vaikas gavo sportinį maišelį, rašiklį, raktų pakabuką ir gertuvę-termosą.
Dovanos vaikams suteikė didelį džiaugsmą. Vaikams ši Šviečiamosios gyvulininkystės programa yra labai naudinga, nes suteikia galimybę susipažinti su naminiais gyvūnais, juos analizuoti, pamatyti gyvus, maitinti, paliesti. Taip ugdoma vaikų meilė, švelnumas ir kt.

Mokytoja (auklėtoja) Silvija Lazdauskienė