Naujienos

„AMATS – GIVEMĖMA PAMATS“

Gegužės 7 d. Skuodo muziejuje tokiais prasmingais žodžiais „AMATS – GIVEMĖMA PAMATS“ prasidėjo rajoninė šventė. Visus susirinkusius pasveikino Skuodo lopšelio-darželio direktorė Daiva Mažrimienė. O atvyko iš Mosėdžio gimnazijos priešmokyklinė grupė, Mosėdžio vaikų lopšelio-darželio grupė, Ylakių vaikų lopšelio-darželio grupė, Skuodo vaikų lopšelio-darželio 1 ir 2 korpuso grupės, amatininkai iš rajono. Šventės atidarymą pradėjo Skuodo lopšelio-darželio ansamblio moterys su nuotaikinga žemaitiška daina. O toliau scena priklausė mūsų mažiesiems dainininkams ir šokėjams, jie parodė gražius prisistatymus, kuriuos paruošė jų mokytojos. Labai džiugu, kad visi kviesti rajono amatininkai nepasididžiavo ir atvažiavo į šventę. Amatininkai buvo pristatyti gražiais eilėraščiais, mįslėmis, patarlėmis, posakiais. Po oficialios dalies vyko amatų edukacinis pristatymas, kuriuos paeiliui lankė vaikai ir jų mokytojos.
Su audimo amatu supažindino ir parodė, kaip audžia audėja Marija Korsakienė. Kalvystės amatą ir jos darbus parodė amatininkas Laurynas Vitkus. Pynimo išmones pademonstravo amatininkas Vidas Sruogis. O koks įdomus bitininkystės amatas vaikus supažindino amatininkas Petras Pušinskas. Kulinarinio paveldo puoselėtoja Joana Šleinienė papasakojo, kaip gaminama varškė ir sūris, kuriais vaikai buvo vaišinami. Amatininkas Petras Jurkus atskleidė drožinėjimo įdomybes, kaip mediena virsta įvairias dirbiniais.
Visose amatų erdvėse vaikai patys išbandė, kokie visi amatai įdomūs  reikalaujantys daug patirties, kantrybės, išmonės, kūrybingumo ir didelio darbo. Po edukacijos erdvių aplankymo vaikai grįžo į salę patyrę daug įspūdžių, teigiamų emocijų ir įgiję daug žinių.
Direktorė Daiva visiems padėkojo už aktyvų dalyvavimą – vaikai buvo apdovanoti medaliais, amatininkai simbolinėmis dovanėlėmis, padėkos raštais, įstaigos ir jų dalyviai, mokytojos taip pat parsivežė padėkas. Nuoširdus ačiū buvo ir muziejaus direktorei Ingridai Petrošienei ir muziejaus kolektyvui už patalpas ir bendradarbiavimą.
O kaip šventė be vaišių, po tokio  įspūdingo, turiningo ir gražaus renginio visų laukė vaišių stalas. Kastinys, karštos bulvės, kanapynė, įvairūs sūriai, vaisiai, sultys ir kava. Skaniai pavalgę ir gražiai pabendravę visi grižo, kas į namus, kas į darbus.
Dar kartą visiems didelis dėkui ir iki kitų tokių pasimatymų.

Mokytoja metodininkė Rūta Freimutienė.