Naujienos

TOLERANCIJOS DIENA

Lapkričio 16 d. mūsų įstaiga paminėjo Tarptautinę tolerancijos dieną. Visi lopšelio-darželio ugdytiniai grupėse kartu su mokytojomis kūrė šių metų Tolerancijos dienos simbolį – žibintą. Susirinkę į salę prie žibintų švieselių, jaukiai ir šiltai paminėjome šią dieną. Atsižvelgdami į ugdytinių amžių, aptarėme žodžio „tolerancija“ prasmę ir reikšmę. Socialinė pedagogė Rita kalbėjo apie mandagumą, kaip svarbu pasisveikinti, padėkoti, nepamiršti ir mandagiai atsisveikinti. Dailės mokytoja Lina priminė vaikams, kad draugystė yra labai svarbi, vaikai pritarė, kad be draugų būtų liūdna ir nyku. Visi ore piešėme šypseną ir pasiuntėme ją draugams. Psichologo asistentė Sigita kalbėjo apie meilę ir pakantumą kitam, kitokiam. Apsikabinimai ir oro bučinukų siuntimas vaikus tarsi užbūrė… Logopedė Ramunė pasakojo apie pagalbos svarbą, kaip svarbu yra padėti draugui, mokytojai, tėveliams, seneliams, ištiesti pagalbos ranką silpnesniam, pagalbos prašančiam.
Skambant dainai „Žibintas mano rankelėj“ vaikai savo žibintais sukūrė šviesos ir šilumos ratą, kurį pripildė gerumo, meilės, pakantumo, pagarbos, mandagumo. Renginyje vaikai ne tik sužinojo apie Toleranciją, bet taip pat padedant meninio ugdymo mokytojoms Aušrai ir Daivai, šoko, klausėsi šios dienos himno.
Žibintų parodėlė po renginio iškeliavo į koridoriaus erdvę ir nuo šiol puošia ir džiugina mūsų darželį. Tegu ši žibintų skleidžiama šiluma sušildo kiekvieną. Juk kur šilta, jauku ir miela, ten visiems gera ir jauku gyventi.

Vyresnioji socialinė pedagogė Rita Vizgaudienė