Naujienos

RUDENĖLIO ŠVENTĖ „LIEPAITĖS“ KORPUSE

Nors už lango vasariškai šiltas ruduo, tačiau daržai ir laukai jau ištuštėję. Todėl „Liepaitės“ korpuso kiemas visą savaitę pildėsi ir puošėsi vaikų ir tėvelių sukurtais darbeliais iš gamtinės medžiagos, sodo ir daržo gėrybių.
Gražų rugsėjo 28d. rytmetį, smagi muzika, kuria pasirūpino muzikos vadovė Daiva Mockienė, sukvietė visus vaikučius, mokytojas ir jų padėjėjas į darželio kiemą, švęsti Rudenėlio šventės.
Skambant linksmai muzikai, netikėtai kieme pasirodė daržo puošmena Kaliausė (mokytoja Eglė Šimkienė), kurią išrovė kilęs vėjas ir nunešė toli nuo daržo. Ji ieškojo ne tik savo daržo, bet ir geriausios savo draugės pelytės Smailianosytės (mokytoja Vilma Kontrimienė). Pasirodė, kad pelytė buvo visiškai netoli ir pašaukus tuoj atbėgo.
Kaliausė ir pelytė Smailianosytė pasiūlė vaikams pažaisti taip, kaip jos žaidžia savo darže. Taigi su pelyte „augino“ pupą, žaidė Kaliausės mėgiamą žaidimą su šluota ir kt.
Tačiau šventės vėliau ar anksčiau baigiasi. Kaliausė ir pelytė padėkojo visiems, kad priėmė, kartu žaidė ir linksminosi. Pavaišino pelytės surinktais obuoliukais ir iškeliavo atgal į savo daržą, o vaikučiai – į grupes skanauti obuoliukų ir kitų vaišių.

Vyresnioji mokytoja Eglė Šimkienė, dirbanti pagal priešmokyklinio ugdymo programą