Savivaldybės projektai

„Žemaitijos krašto slėpiniai“

Saulėtą rugsėjo 14 rytą, ikimokyklinio ugdymo „Skruzdėliukų“ ir „Varpelių“ grupių vaikai, jų auklėtojos ir auklėtojų padėjėjos, bei neformaliojo ugdymo programos „Žemaitijos krašto slėpiniai“ vykdytojos su puikia nuotaika išvyko į Plungę. Buvo aplankyti Plungės dvaro rūmai, parkas, laikrodinė-oranžerija. Vaikai vos pamatę rūmus, pradėjo spėlioti ir fantazuoti, kas juose gali gyventi. Ir jų bendra išvada buvo, jog  juose gyveno karalius, karalienė ir princesės. Keletas vaikų jau buvo aplankę šią vietą, tad žinojo, kad pastate yra muziejus.
Pasigrožėję rūmais ir parku, nuskubėjome į Plungės vaikų biblioteką, kurioje laukė labai malonūs bibliotekininkai. Jie įdomiai papasakojo apie biblioteką, knygas, Žemaitijos istoriją ir pakvietė pasigaminti vardinius, unikalius ženkliukus, kuriuos vaikai parsivežė lauktuvių. O didžiausią įspūdį tiek vaikams, tiek suaugusiems paliko, kai bibliotekininkė parodė „stebuklingą“ aparatą, kurio pagalba galima išgirsti kaip „kalba“ augalai. Patalpoje buvo spengianti tyla ir iš nuostabos išplėstos visų akys, kai išgirdome, jog kambarinis augalas skleidžia muziką.
Po darbų ir parko tyrinėjimų vaizdingiausioje parko vietoje, vaikų laukė smagus piknikas. Pasistiprinę visi sugurmėjo į autobusą ir dalijantis prisiminimais ir įspūdžiais grįžome atgal į savo gimtąjį miestą Skuodą.

Logopedė ekspertė Rita Pilibaitienė