Naujienos

Projektas „Laivelių saloje“

Gegužės 24-25 d. buvo vykdomas lopšelio grupių projektas „Laivelių saloje“.
Projekto tikslas- įtraukti ankstyvojo amžiaus grupių vaikus ir pedagogus į aktyvią kūrybinę veiklą lauke, formuojant smulkiosios ir stambiosios motorikos įgūdžius.
Gegužės 24 d. popietę vyko pasiruošimo darbai: baseinėlių pūtimas, palapinių statymas. Mums talkino, ne tik kolegos (Robertas Brička, Raimonda Petraitienė), mokytojų padėjėjos (Inga Nagreckienė, Reda Kupčinskienė), bet ir vaikučių tėveliai iš “Ežiukų” (Vaida Bernotienė, Daiva Savelievienė), “Žirniukų” ( Jonas Makarevičius, Rolandas Šmitas) grupių. Dėkojame už pagalbą.
Gegužės 25 d. rytą, pasipuošę skirtingų spalvų apsiaustėliais, į Skuodo vaikų lopšelio-darželio kiemelį rinkosi vaikučiai iš “Nykštukų”, “Žirniukų”, “Pagrandukų” ir “Ežiukų” grupių. Vaikus pasitiko renginuko vedėjai Kakė Makė ir Nykštukas (mokytojos (auklėtojos) Sonata Ripkauskienė, Aušra Ramančikienė). Kakė Makė ir Nykštukas pakvietė lopšelio vaikučius plaukti į „stebuklingas užduotėlių salas- palapines“. Prieš vykstant į kelionę, judesio korekcijos specialistė Živilė Jazbutienė pakvietė vaikus pajudinti kojeles, rankeles ir pašokti pagal linksmą muzikėlę.
Vaikučius į kelionę laiveliais palydėjo mokytojas Marius Petrauskas su linksma daina “Plaukė laivelis”.
Kiekvienoje “saloje- palapinėje” vaikus pasitiko specialistai su linksmomis užduotėlėmis, žaidimais. Vaikučiai lankėsi keturiose “salose” (palapinėse):

  1. “Dantukų fėjos pagalbininko palapinėje” (spec.pedagaogas R.Brička) vyko taisyklingų dantukų valymo užsiėmimai.
  2. “Muzikos instrumentų palapinėje” (muzikos ugdymo specialistė A Alonderienė) vaikučiai galėjo, ne tik apžiūrėti, bet ir pagroti su įvairiausiais muzikos instrumentais.
  3. “Pelytės Smailialiežuvytės palapinėje“ (logopedė R.Budrikienė) vaikučiai susitiko su „Pelyte Smailialiežuvyte“, kuri padėjo vaikučiams atlikti liežuvėlio mankštelę, garsų tarimo pratimus.
  4. “Relakso palapinėje “(NUT laborantė S.Mačijauskytė) vyko dėmesio sukaupimo, nusiraminimo, atsipalaidavimo užsiėmimai.

Lopšelio vaikučiai susipažino, susidraugavo su kitų grupių bendraamžiais, smagiai leido laiką „stebuklingose salose- palapinėse“, patyrė džiugių ir džiaugsmingų akimirkų.

 

Mokytojos (auklėtojos), dirbančios pagal ikimokyklinio ugdymo programą, Aušra Ramančikienė ir Sonata Ripkauskienė