Naujienos

REGIONINĖS IKIMOKYKLINUKŲ KVADRATO VARŽYBOS 2023

Skuodo vaikų lopšelis-darželis priklauso ,,Sveikatą stiprinančių mokyklų” tinklui,  todėl įstaigoje nuolat organizuojami įvairūs sportiniai renginiai. Vienas iš tokių – ,,Regioninės priešmokyklinukų kvadrato varžybos 2023”, įvykusios gegužės 5 dieną. Idėja jas surengti kilo vyresniajai judesio korekcijos specialistei Živilei Jazbutienei. Kadangi sportinis žaidimas kvadratas nėra populiarus tarp ikimokyklinukų, projekto autorė siekė populiarinti kvadrato žaidimą regiono ikimokyklinio ugdymo įstaigų tarpe bei per sportą ugdyti sveiką, judrų ir sąmoningą žmogų, puoselėjantį bendražmogiškas vertybes.
Socialiniai partneriai Skuodo rajono savivaldybės  kūno kultūros ir sporto centras mielai užleido salę varžyboms organizuoti. Nors kvietimai rungtyniauti buvo išsiųsti daugeliui regiono ikimokyklinių įstaigų, iššūkį priėmė ir į varžybas atvyko tik Kretingos rajono savivaldybės Salantų ikimokyklinio ugdymo skyriaus ,,Rasa” ir Klaipėdos miesto mokyklos-darželio ,,Varpelis” komandos.  Šeimininkams atstovavo  ,,Saulutės” ir ,,Liepaitės” korpusų komandos.
Varžybų dalyvius pasveikino ir sėkmės palinkėjo lopšelio-darželio direktoriaus pavaduotoja ugdymui, laikinai einanti direktoriaus pareigas Simona Jurčė.
Renginys prasidėjo nuotaikinga bendra mankšta, kurią pravedė vyresnioji judesio korekcijos specialistė Živilė. Organizuojant varžybas ir teisėjaujant jai talkino mokytoja metodininkė Vilma Kontrimienė ir mokytoja Renata Zajevienė. Varžybos vyko nuotaikingai ir įtemptai, nes visos komandos buvo stiprios, siekė pergalės.
Kaip dažniausiai būna ikimokyklinėse įstaigose, varžybos baigėsi be pralaimėtojų – nugalėjo draugystė ir teigiamos emocijos.
Kiekvienas kvadrato žaidėjas ir juos atlydėjusios mokytojos buvo apdovanoti Skuodo vaikų lopšelio-darželio Padėkos raštais.
Varžybų uždarymo metu  projekto sumanytoja ir organizatorė Živilė pasidžiaugė, kad šio renginio tikslas pasiektas: jau nemažas būrys ikimokyklinukų susidomėjo kvadrato žaidimu, o ateityje jų bus dar daugiau.

Rasa Bernotienė,
mokytoja (auklėtoja) – metodininkė, dirbanti pagal ikimokyklinio ugdymo programą