Naujienos

„Kad Žemė ir paukščiai būtų laimingi”

Ir kas galėjo pamanyti, kad kovo 20- ąją, Tarpatautinę Žemės dieną, skambant muzikai į Skuodo vaikų darželio kiemą sugrįš varnėnas (mokytoja G. Jakštienė), gandras (spec. pedagogas R. Briška), bet ir tikras pavasaris (logopedė R. Budrikienė) ir atneš šiltą, saulėtą pavasario dieną?
Daugelį metų mūsų darželio bendruomenė švenčia Tarptautinę Žemės dieną, išreiškia viso pasaulio žmonių norą išsaugoti tai, kas mums svarbiausia – švarų orą, švarų vandenį, dirvožemį, augalus ir gyvūnus. Skuodo vaikų lopšelio-darželio vaikučiai, mokytojos, tėveliai žino, kaip saugoti savo žemę, savo gimtąjį miestą, todėl mokosi rūšiuoti buitines atliekas, pakuotes. Kakei Makei (mokytoja S. Ripkauskienė) vaikai, priminė pakuočių rūšiavimo taisykles, suprato, kad negalima šiukšlių mesti bet kur – būtinai reikia jas rūšiuoti, kad žemė būtų laiminga. Pilnas kiemas buvo ir vaikų, ir popierinių  paukščių, kuriais vaikai ir išradingos grupių mokytojos papuošė ne tik pievelę, bet ir medžius, krūmus, pavėsines ir tvoras. Kieme vyko tikras paukščių sąskrydis, nes  į šventę  ateidami, vaikučiai atsinešė pačių pasigamintų paukštukų, kuriuos galėjo smagiai žaisdami paskraidinti.
Darbštuoliai vaikučių tėveliai  pagamino  net 14 inkilų, kuriuos vaikučiai nuspalvino, numargino kaip mokėjo ir padovanojo  iš šiltųjų kraštų sugrįžusiems varnėnams ir kitiems paukšteliams.  Meistras Robertas  pažadėjo visus inkiliukus pamažu sukabinti į medžius ten, kur parodys mažiųjų sparnuočių draugai vaikučiai. Sukabintuose inkiluose, tikimės, kad paukšteliams bus šilta, jauku, ir kad kiekvieną rytą visus,  ateinančius į darželį, pasitiks gražiomis giesmelėmis.
Laiminga Žemė, laimingi paukščiukai, laimingi ir vaikai.

 

Mokytoja metodininkė Genovaitė Jakštienė, Vyr. logopedė Ramunė Budrikienė