Naujienos

PAŽINTIS SU LAPĖS IR VARNOS IŠDAIGOMIS

Snieguotą gruodžio 7 dienos rytą „Vyturėlių” grupės vaikai ir mokytoja (auklėtoja) Silvija Lazdauskienė išsiruošė į Skuodo rajono savivaldybės R. Granausko viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyrių.
Vaikučius mielai pasitiko bibliotekos darbuotoja, kuri trumpai papasakojo apie biblioteką ir paskaitė lietuvių liaudies pasakas „Apie miško gyventojus“ ir „Varna ir sūris“. O kadangi artėja šventės ir vyksta įvairiausi stebuklai, tad šią dieną atgijo du pasakos veikėjai, tai varna ir lapė. Atvykusi paspirtuku varna mielai dalijosi juo su vaikais ir leido visiems paspirtuką išbandyti. Po linksmų pasivažinėjimų varna vaikučiams turėjo užduotį, suskaičiuoti pinigus ir atsakyti į klausimą, ar užteks jų norint nusipirkti sūrį. Vaikai su malonumu įvykdė užduotėlę ir laukė grįžtančios iš parduotuves varnos. Kai varna sugrįžo su sūriu, tai tuoj pasirodė ir lapė, kuri labai norėjo tą sūrį iš varnos atimti, tačiau ilgai teko įkalbėti, kol ji tą sūrį pametė ir lapė jį sučiupo. Vaikai prašė lapės, kad ta sūrį pasidalintų su varna, tačiau lapė gudruolė nesutiko ir nusinešė sūrį viena. Liūdna varna pakvietė vaikučius į savo dirbtuvėles ir paprašė, kad  iš antrinių žaliavų vaikai pasidarytų po juodą varniuką.
Vaikučiai buvo laimingi turėję galimybę pabendrauti su varna ir lape. Bibliotekininkės vaikams palinkėjo gražių artėjančių švenčių ir viso maišo stebuklų.

Vyr. mokytoja Silvija Lazdauskienė