Naujienos, Valstybiniai projektai

SVEČIUOSE BITININKAS

Kai lauke karaliauja gražuolė vasara, kuri puošiasi įvairiausiai žiedais, tai ir bitelėms darbininkėms pats darbymetis. O mūsų darželio vaikučiams taip norisi sužinoti kuo daugiau apie bites.
Kadangi Skuodo vaikų lopšelis-darželis yra Šviečiamosios gyvulininkystės programos dalyvis, o ten taip pat analizuojamas bitučių gyvenimas, tai mes pasikvietėme bitininką E. Kinčių, kuris su malonumu mus supažindino ne tik su bitučių gyvenimu, bet ir atsivežė į darželio kiemą kilnojamus avilius. Vaikams buvo papasakota apie bičių gyvenimą, parodyta metodinė medžiaga, pagal kurią vaikai atliko užduotėles (surado bičių motinėlę, tranus, juos skaičiavo, atskyrė nuo kitų bitučių). Kas tik pareiškė norą visi pasimatavo bitininko kostiumą ir kepures. Bitininko atsivežtus avilius vaikai puošė savo piešinėliais ir užrašydami savo vardelius. Vaikučiams bitininkas pademonstravo ir dūminę, su kuria eina pas bites. Po visų darbų vaikų laukė staigmena – bitininko atsivežtas medaus korys. Vaikai savo mažais piršteliais iš korio kabino medų ir jį ragavo. Na, o sumanių auklėtojų padėjėjų pagalba vaikai vaišinosi ir „Vitaminų namelyje“ užaugintais agurkais, kuriuos taip pat merkė į medų ir skanavo, bei aptarė su bitininku ką sužinojo, ką pamatė, kas labiausiai vaikams patiko ir suteikė daugiausiai gerų emocijų.
Šiame susitikime sudalyvavo ne tik „Skruzdėliukų“ grupė, kuri dalyvauja Šviečiamosios gyvulininkystės programoje, bet ir visi tą dieną darželyje buvę vaikučiai. Įspūdžiais vaikai dalinosi ir tarp savęs ir su tėveliais.

Vyr. mokytoja (auklėtoja) Silvija Lazdauskienė