Naujienos

Smagi edukacinė išvyka

Šiandien (2022-05-18) su „Lašiukų“ grupės vaikučiais ir padėjėja Vaida Sveisiene  išėjome pasižvalgyti po miestelį. Turgaus automobilių stovėjimo aikštelėje pamatėme daugybę pareigūnų su tarnybiniais automobiliais. Užėjome pabendrauti ir sužinojome, kad čia vyksta akcija „Būk saugus, atsargus ir sveikas“. Ją organizavo Skuodo policijos, Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai ir Visuomenės sveikatos biuro specialistai.
Vaikučiai ugniagesiams gelbėtojams papasakojo, ką žino apie jų darbą, o šie pakvietė apžiūrėti jų automobilį ir darbinę įrangą.
Policijos pareigūnė vaikučiams papasakojo, kaip pasiruošti ir ką dėvėti, norint saugiai važinėti dviračiu, pakvietė apžiūrėti policijos automobilį. Vaikai stebėjo, kas vyksta avarijos metu automobiliui verčiantis. Tą, sėdėdamos automobilyje, pademonstravome mes su padėjėja Vaida. Po vaizdo stebėjimo, aptarėme, kaip svarbu važiuojant automobiliu segėti saugos diržus. Policijos pareigūnai apdovanojo vaikučius balionais.
Visuomenės sveikatos specialistė pamokė gaivinti žmogų ištikus nelaimei. Vaikučiai noriai „gaivino“ manekeną ir jiems puikiai sekėsi. Gavo dovanų po širdelę pamankštinti pirščiukus.
Padėkojome visoms tarnyboms už naudingus pamokymus, patarimus ir smagų pabendravimą. Į darželį grįžome pilni geriausių įspūdžių.

Mokytoja, dirbanti pagal ikimokyklinio ugdymo programą, Virginija Girdžiūnienė