Naujienos

PROJEKTAS „ŽIEMOS PRAMOGOS IR LINKSMYBĖS“

Jau ankstyvajame amžiuje pradeda formuotis požiūris į organizmo stiprinimą. Mūsų tikslas – padėti vaikams suprasti, kad sveikos gyvensenos įgūdžiai  padeda augti sveikam ir atspariam ligoms, padeda išsaugoti ir stiprinti sveikatą, gyvenimo kokybę, fizinį pajėgumą.
Žiemos pramogų galimybės neribotos. Lauke galima smagiai pramogauti, daug ko išmokti. Šiemet žiema labai permaininga, tad vos tik sulaukdavome sniego, tuoj išsiruošdavome į lauką su vaikais pramogauti. Karantinas pakeitė mūsų gyvenimą, todėl visada ieškome ir atrandame naujų būdų, kaip aktyviai praleisti laiką gamtoje.
Nutarėme įgyvendinti projektą „Žiemos pramogos ir linksmybės“ Projekto tikslas – suteikti vaikams galimybę pajusti žiemos pramogų džiaugsmą sportuojant, formuoti sveikos gyvensenos įgūdžius. Išsikėlėme uždavinius: dalyvaudami žiemiškose veiklose, vaikai patirs emocinį, fizinį pasitenkinimą, įgis žinių apie saugų elgesį gamtoje žiemą, veiklų metu vaikai susipažins su sniego ir ledo savybėmis, pramogaudami lauke, vaikai išbandys įvairius meninės raiškos būdus, patirs kūrybinį pasitenkinimą.
Kiekviena grupė atskirai organizavo žiemos pramogas ir linksmybes lauke. Vieni darė angelus ant sniego, lipdė senius besmegenius, statė tvirtoves, mėtė sniego gniūžtes į taikinį, kiti važinėjo ir lenktyniavo rogutėmis, čiuožė nuo kalno čiuožynėmis, piešė, purškė ant sniego spalvotu vandeniu, vaikščiojo labirintais ir t.t. Vaikai suprato, kad to, ką darome žiemą, nepadarysi vasarą ar rudenį. Pramogaudami vaikai jautė ne tik emocinį, fizinį pasitenkinimą, bet kartu įgijo žinių apie saugų elgesį gamtoje žiemą.
Žiemos pramogos keitė viena kitą, nuo kurių vaikų veidukai paraudo, nusispalvino džiaugsmu, skaidriomis emocijomis. Šie paprasti žiemiški džiaugsmai ir linksmybės nieko nekainuoja, bet dovanoja vaikams daug smagių akimirkų, fizinį pasitenkinimą.

 

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Genutė Savickienė